Sport

‘OSTAVILI SU SRCE U BAZENU’ Barakude ostale bez medalje na Svjetskom prvenstvu

'OSTAVILI SU SRCE U BAZENU' Barakude ostale bez medalje na Svjetskom prvenstvu

Hrvatska vaterpolska reprezentacija nije uspjela doći do osme medalje na svjetskim prvenstvima. Grčka je u utakmici za broncu bila bolja i slavila je s 9:7 (1:0, 4:3, 3:2, 1:2).

-Barakude su ostavile srce u bazenu. Ponosni smo na sve što su napravili i kako su predstavili ‘novu’ pomlađenu Hrvatsku reprezentaciju! Svaka čast! Jedva ih čekamo gledati i ponovo navijati za njih u Splitu na Europskom prvenstvu krajem kolovoza! – napisali su iz HVS-a na društvenim mrežama.

– Nismo imali potrebnu koncentraciju. Strašno smo puno promašivali i gađali njihovog vratara. No to jesazrijevanje koje se dešava ovoj reprezentaciji ine može se ostvariti preko noći. To je dugotrajan i mukotrpan proces. Čestitke igračima na srčanosti, želji i svemu što su pokazali. U nekoliko navrata vraćali su se u utakmicu, pokušavali čupati rezultati, no u momentima kada smo se trebali vratiti radili smo početničke pogreške koje su nas koštale pozitivnog rezultata. Sada trebamo napraviti dobre analize. Većim dijelom turnira smo pokazali dobru igru no sada kada smo trebali uzeti medalju nismo bili pravi. Moramo priznati da su ovo reprezentacije koje su u ovom trenutku bolje od nas. A nama preostaje samo rad, rad i opet rad –zaključio je izbornik Tucak.

– Mislim da se vidjela na samom početku nervoza. Možda čak i to da smo neiskusniji od njih, kao momčad. U prvoj četvrtini smo imali mislim 5 “zicera”, razbranili smo njihovog vratara, ušli u neki njihov mlin bez potrebe. Stizali rezultat, ponovo došli do neke šanse, ali nismo ih iskoristili i zaslužena njihova pobjeda- rekao je nakon utakmice Loren Fatović.

– Mi smo željeli tu medalju svim srcem, najviše. Nakon svih muka, priprema, rada, treninga i pa i što smo prošli kroz ovaj turnir. Bili smo i s manjkom igrača prethodne tri utakmice. Međutim, sada nismo imali tu neku mirnoću napada početkom utakmice, pogotovo u prvoj četvrtini i što bi onda utakmicu odvelo u smjer koji mi hoćemo. Onda, kada ne zabiješ neke šanse, budeš kažnjen i primiš neke golove koje inače ne primaš. Nakon 4:0 se teško vraćati protiv takve momčadi, makar smo i tu imali neke šanse, kod 5:3 uvesti utakmicu u potpuni egal, ali nažalost nismo uspjeli – istaknuo je Ivan Krapić.

– Razočarani smo svi. Loše smo ušli, tu uopće nema pitanja i onda se jako teško vraćati protiv Grčke. S minus 4… Nismo uspjeli na kraju i žao mi je, jako – naglasio je Luka Bukić.

– Kada razbraniš golmana u početku, onda se nerijetko ovo dogodi. Tako smo mi sada proslavili Tzortzatosa iako on doista nije loš vratar. Previše smo toga promašili, bili smo prenervozni, ali ono što smo govorili prije Prvenstva. Moramo imati razumijevanja i strpljenja. Mi moramo izvući pouke, naoraviti pomno analizu, vidjeti točno što smo i gdje griješili, ali ja vjerujem kako će pred hrvatskim vaterpolom biti još ovakvih prilika za medalju. I bit će bolje u Spaladium Areni, na Europskom prvnenstvu – rekao je Marko Bijač.

– Jedino što sada mogu reći da smo zasluženo izgubili odnosno Grčka zasluženo pobijedila. Svaka im čast. Mi ponovo loš start, loš igrač više. Ne znam zašto nam se to događa i ponovo nam je napad bi problem, kao i protiv Španjolske – naglasio je Andrija Bašić.

Reprezentacija sada odlazi na kratak odmor te se ponovno okuplja sredinom sedmog mjeseca kada kreću s pripremama za 35. Europsko vaterpolsko prevenstvo u kojem su točno oni, odnosno Hrvatska domaćini. Prvenstvo će se odigrati u splitskoj Spaladium Areni od 27. kolovoza do 10. rujna gdje će se natjecati čak 16 muških i 12 ženskih vaterpolo reprezentacija.

Foto: HVS

Pročitajte još

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist

HRVATSKI KUP STOLNOG TENISA ‘Pituri’ pobjedom protiv zagrebačkog Marathona prošli u finale

Dulist