Aktualno

Organiziran tečaj hrvatskog jezika za Ukrajince

Organiziran tečaj hrvatskog jezika za Ukrajince

Centar za jezike Sveučilišta u Dubrovniku započeo je s izvođenjem programa ‘Hrvatski jezik za strance/Croatian for foreigners A1 – modul A1.1’ za raseljene osobe iz Ukrajine. Program je organiziran u suradnji s Caritasom Dubrovačke biskupije. Polaznici će kroz intenzivan program od devet nastavnih sati tjedno do početka ljeta ovladati osnovama hrvatskog jezika i bit će osposobljeni za osnovno komuniciranje na hrvatskom jeziku.

Prvu skupinu polaznika čini dvadeset i pet Ukrajinaca za koje je ovaj program besplatan. Inicijator organizacije programa je Caritas Dubrovačke biskupije. Posredstvom Hrvatskog Caritasa tečaj se financira sredstvima Caritasa Američke biskupske konferencije ‘Catholic Relief Services’ predviđenim za pomoć izbjeglim Ukrajincima u Hrvatskoj.

I Caritas Dubrovačke biskupije na svojoj mrežnoj stranici objavio je novost o početku izvođenja programa uz poruku kojoj se pridružuje i Centar za jezike Sveučilišta u Dubrovniku: ‘Učenje hrvatskog jezika najbolji je način integracije u naše društvo te korak koji otvara mnogo mogućnosti, između ostalog i zaposlenje. Stoga smo radosni što smo počeli s ovim tečajem za naše Ukrajince te proširili vidove pružanja naše pomoći’.

Foto: Sveučilište u Dubrovniku

Pročitajte još

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist