Aktualno

Organiziran tečaj hrvatskog jezika za Ukrajince

Centar za jezike 1

Centar za jezike Sveučilišta u Dubrovniku započeo je s izvođenjem programa ‘Hrvatski jezik za strance/Croatian for foreigners A1 – modul A1.1’ za raseljene osobe iz Ukrajine. Program je organiziran u suradnji s Caritasom Dubrovačke biskupije. Polaznici će kroz intenzivan program od devet nastavnih sati tjedno do početka ljeta ovladati osnovama hrvatskog jezika i bit će osposobljeni za osnovno komuniciranje na hrvatskom jeziku.

Prvu skupinu polaznika čini dvadeset i pet Ukrajinaca za koje je ovaj program besplatan. Inicijator organizacije programa je Caritas Dubrovačke biskupije. Posredstvom Hrvatskog Caritasa tečaj se financira sredstvima Caritasa Američke biskupske konferencije ‘Catholic Relief Services’ predviđenim za pomoć izbjeglim Ukrajincima u Hrvatskoj.

I Caritas Dubrovačke biskupije na svojoj mrežnoj stranici objavio je novost o početku izvođenja programa uz poruku kojoj se pridružuje i Centar za jezike Sveučilišta u Dubrovniku: ‘Učenje hrvatskog jezika najbolji je način integracije u naše društvo te korak koji otvara mnogo mogućnosti, između ostalog i zaposlenje. Stoga smo radosni što smo počeli s ovim tečajem za naše Ukrajince te proširili vidove pružanja naše pomoći’.

Foto: Sveučilište u Dubrovniku

Pročitajte još

Lijek protiv bolova pod istragom Europske agencije za lijekove zbog kobnih nuspojava

Dulist

Što napraviti ako niste zadovoljni djetetovom zaključnom ocjenom?

Dulist

POVIJESNA PRESUDA Park Gjivović vraća se građanima!

Dulist