Sport

OLIMPIJSKE IGRE ‘Barakude’ na krilima Bijača tukli Brazil i prošli u polufinale!

OLIMPIJSKE IGRE 'Barakude' na krilima Bijača tukli Brazil i prošli u polufinale!

Hrvatska vaterpolska reprezentacija plasirala se u polufinale olimpijskog turnira nakon što su u meču četvrtfinala s 10:6 (3:2, 4:1, 1:3, 2:0) svladali domaćina Brazil.

Utakmicu su bolje otvorili Brazilci, jer Silva je pogodio iz kontranapada za 1:0. Potom je Bušlje sjajno iskoristio dodavanje Garcie i sa stative poravnao. Suci su potom dosudili penal na Vrliću, ali Bijač brani peterac klupskom kolegi Perroneu. Prvi put Hrvatska dolazi u vodstvu pogotkom Jokovića s igračem više, a na 3:1 podiže Burić s igračem više, kojeg je sjajno na stativi pronašao Sukno. Prvu četvrtinu zaključili su ipak Brazilci, jer je na 3:2 smanjio Gomes s igračem više.

U drugoj četvrtini Bukićev šut bio je prejak za Sora, lopta je prošla ispod ruke za 4:2. Bijač potom brani peterac Gomesu, nakon što su suci Brazilcima dodijelili drugi penal zbog faula na Vrliću. Na +3 naši dižu golom Garcie, koji je lobao Sora, a lopta uplovila u gol. Potom Sukno diže na +4 uspješnim izvođenjem peterca. Gomes potom zabija svoj drugi pogodak s igračem više za 6:3, a drugi pogodak zabija i Garcia, također s igračem više, za 7:3.

U nastavku susreta Baches je pospremio jedan odbijanac za 7:4, a Joković drugim pogotkom vratio na 8:4 (igrač više). Gomes potom zabija svoj treći pogodak za 8:5, a potom slijedi lagana drama. Šest sekundi prije kraja treće četvrtine Burić je faulirao Vrlića, što suci kažnjavaju crvenim kartonom, petercem (realizira ga Guimaraes za 8:6) te četiri minute s igračem manje našima.

Ipak, naši u tom kaznenom vremenu nisu popustili. Dapače, Garcia je postigao svoj treći gol za 9:6 nakon što smo Brazilce prisilili na dva isključenja. Nakon odsluženja kazne Joković zabija svoj treći gol za 10:6.

Vrijedi na kraju istaknuti veliku rolu vratara Marka Bijača, koji je na kraju skupio čak 15 obrana.

Naši u četvrtak u polufinalu igraju protiv Crne Gore, koja je izbacila Mađarsku nakon uspješnijeg izvođenja peteraca.

Pročitajte još

SUTRA NA STADIONU LAPAD Ragbi klub Dubrovnik VS. Dorchester RFC

Dulist

Ana Petković dupla državna prvakinja!

Dulist

Košarkaše Dubrovnika u Splitu nadjačali domaćini

Dulist