Aktualno

Održan seminar Leonardo da Vinci

Kontakt seminar najvećeg programa Europske unije namjenjenog strukovnom obrazovanju  i osposobljavanju, Leonardo da Vinci, održan je od 15. do 18. listopada u Dubrovniku.

Program Leonardo da Vinci u Hrvatskoj provodi Agencija za mobilnost i programe Europske u okviru Programa za cjeloživotno učenje.
Stotinjak polaznika iz 26 europskih zemalja okupilo se na seminaru  „Povezivanje strukovnog obrazovanja i osposobljavanja s potrebama tržišta rada“, koji je počeo tradicionalnim Europskim sajmom. Sudionici su doznali više o načinu prijave i sudjelovanja u programu, povezali se s potencijalnim partnerima iz zemalja koje sudjeluju u tom programu te osmislili zajedničke projekte.

U radu seminara sudjelovali su predstavnici ustanova koje provode strukovno obrazovanje i osposobljavanje te predstavnici poduzeća i socijalnih partnera čije područje djelovanja obuhvaća jedan od sljedećih sektora: automobilski, ljepota, IT, telekomunikacije i turizam.

Ivana Krnjić, voditeljica Odsjeka za Leonardo da Vinci Agencije za mobilnost i programe, sudionicima je detaljnije predstavila aktivnosti mobilnosti i partnerstva u okviru programa Leonardo da Vinci te ih uputila u pripremu kvalitetnog projekta i prikazala primjere dobre prakse projekata iz Republike Hrvatske.

Polaznici su u radnim grupama zajednički osmišljavali projekte i razrađivali ideje projekta, stekli nove kontakte i širu mogućnost suradnje u europskim projektima, pri čemu su im na raspolaganju bili programski djelatnici Agencije za mobilnost i programe EU, kao i predstavnici nacionalnih agencija iz ostalih zemalja.

Više informacija o programu Leonardo da Vinci dostupno je na stranicama Agencije za mobilnost i programe EU.

Pročitajte još

PRODAJA SE PRESELILA U VIRTUALNE VODE Raste kupovina u ‘dva klika’

Dulist

Iz sustava eNautika izbrisano 807 čarterskih tvrtki

Dulist

Dubravka i Romana pobijedile su rak dojke: ‘Treba naći motiv za život!

Maria Prkut

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija