Aktualno

Održan prvi forum socijalnog poduzetništva

desa soc pod 02

“Uloge i odgovornosti u razvoju socijalnog poduzetništva” forum je socijalnog poduzetništva održan danas u Velikoj vijećnici Grada Dubrovnika.

Forum su organizirali udruga DEŠA, razvojna agencija grada Dubrovnika DURA i Forum Socijalnog poduzetništva (SEFOR), a cilj mu je okupiti sve ključne dionike razvoja socijalnog poduzetništva te predstaviti modele i odrediti daljnje perspektive razvoja eko-socijalne ekonomije u regiji.

Na forumu je izlagala Katarina Ivanković Knežević, zamjenica ravnatelja Ureda za udruge Vlade RH, Vesna Lendić Kasalo, te predstavnici lokalne uprave, civilnog društva i poslovnog sektora. Teme o kojima se raspravljalo su: eko-socijalna ekonomija iz regionalne perspektive, socijalno poduzetništvo kao model razvoja te uloga civilnog društva u razvoju socijalnog poduzetništva.

Kroz seriju tematskih foruma predstavljene su perspektive zajedničkog djelovanja na stvaranju novih radnih mjesta po principima eko-socijalne ekonomije, posebice za socijalno isključene kategorije, te je otvoren je prostor za razmjenu iskustava u primjeni različitih modela socijalnog poduzetništva.

Na Forumu su predstavnici Dubrovačko – neretvanske županije, grada Dubrovnika, Sveučilišta u Dubrovniku, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore, gradske razvojne agencije DURE, županijske razvojne agencije DUNEE, Hrvatskog zavoda za zapošaljavnje te udruge Prijatelj iz Metkovića i DEŠA iz Dubrovnika, potpisali Sporazum o osnivanju Centra za eko-društveni razvoj CEDRA u Dubrovniku.

CEDRA je neformalna mreža koja okuplja socijalne poduzetnike, predstavnike relevantnih institucija te eksperata iz područja razvoja eko-socijalne ekonomije.

Pročitajte još

VLAHUŠIĆEV ‘BOSCO VERTICALE’: Predlaže ozelenjavanje fasada nebodera u Gružu

Andrea Falkoni Račić

[FOTO] Učenici Turističke i ugostiteljske škole osvojili zlato na Državnom natjecanju

Dulist

OPROŠTAJ OD LUKA PALJETKA U Selcima na Braču izrazili ljubav pjesniku

Dulist