Aktualno

“Odiseju” optužni prijedlog inspekcije

Državna vodopravna inspekcija će nakon sanacije terena podnijeti optužni prijedlog protiv hotela "Odisej" iz čije je kotlovnice prošlog vikenda iscurilo 6000 litara lož ulja čime je onečišćen okoliš u obuhvatu Nacionalnog parka Mljet.

Izvijestila je Uprava vodnog gospodarstva Ministarstva poljoprivrede RH, a donosi Slobodna Dalmacija.

– Državna vodopravna inspekcija o iznenadnom događaju obaviještena je prošlog ponedjeljka. Prilikom inspekcijskog nadzora utvrđen je počinitelj ATLAS hoteli, ODISEJ d.o.o. za ugostiteljstvo i putničku agenciju sa sjedištem u Pomeni. Kao posljedica iznenadnog događaja na kopnu došlo je do onečišćenja mora pa se daljnji postupak intervencije i sanacije mora i obale provodi u skladu s Planom intervencija kod iznenadnog onečišćenja mora. Aktivnosti sprječavanja i ograničavanja onečišćenja provodi i koordinira Županijski operativni centar (ŽOC) čiji je zapovjednik lučki kapetan – naveli su za Slobodnu iz Ministarstva poljoprivrede.

No, iz Jadranskih luksuznih hotela, grupacije u čijem je vlasništvu i 'Odisej' odbacili su optužbe za eko-incident, a o svemu su se izjasnili priopćenjem tri dana nakon incidenta kojega je već ranije prenio duList.

Pročitajte još

POČELA IZBORNA ŠUTNJA Kazne za prekršitelje do pola milijuna kuna

Dulist

OSMI LET TJEDNO ZA NEW YORK United Airlines povećava broj letova prema Dubrovniku!

Dulist

ODLIČNE VIJESTI Lapadska škola dobila Snoezelen sobu za djecu s teškoćama u razvoju!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija