Aktualno

“Odiseju” optužni prijedlog inspekcije

mljet nafta 2

Državna vodopravna inspekcija će nakon sanacije terena podnijeti optužni prijedlog protiv hotela "Odisej" iz čije je kotlovnice prošlog vikenda iscurilo 6000 litara lož ulja čime je onečišćen okoliš u obuhvatu Nacionalnog parka Mljet.

Izvijestila je Uprava vodnog gospodarstva Ministarstva poljoprivrede RH, a donosi Slobodna Dalmacija.

– Državna vodopravna inspekcija o iznenadnom događaju obaviještena je prošlog ponedjeljka. Prilikom inspekcijskog nadzora utvrđen je počinitelj ATLAS hoteli, ODISEJ d.o.o. za ugostiteljstvo i putničku agenciju sa sjedištem u Pomeni. Kao posljedica iznenadnog događaja na kopnu došlo je do onečišćenja mora pa se daljnji postupak intervencije i sanacije mora i obale provodi u skladu s Planom intervencija kod iznenadnog onečišćenja mora. Aktivnosti sprječavanja i ograničavanja onečišćenja provodi i koordinira Županijski operativni centar (ŽOC) čiji je zapovjednik lučki kapetan – naveli su za Slobodnu iz Ministarstva poljoprivrede.

No, iz Jadranskih luksuznih hotela, grupacije u čijem je vlasništvu i 'Odisej' odbacili su optužbe za eko-incident, a o svemu su se izjasnili priopćenjem tri dana nakon incidenta kojega je već ranije prenio duList.

Pročitajte još

TAKSISTI HUMANITARCI Novo udruženje Taxi i Uber vozača Grada Dubrovnika

Dulist

UDARAN VIKEND Prometni kolaps u gradu, stanje na autocestama ništa bolje

Dulist

Ljetna škola brodogradnje na Lokrumu

Dulist