Kultura

Odigrana repriza ‘Krijesnice’, posebno prilagođena za osobe s invaliditetom

U Kazalištu Marina Držića u subotu je odigrana repriza predstave ‘Krijesnice’ koja je bila posebno prilagođena za osobe s invaliditetom u cilju promocije i podrške ravnopravnosti u našoj zajednici.
– Predstava autorice Tene Štivičić, u režiji Paola Tišljarića, bila je prilagođena slijepim (audiodeskripcijom putem slušalica) i gluhim (posredstvom tumača znakovnog jezika) osobama. Ova izvedba omogućena je unutar projekta “Integralno kazalište” koji provodi Udruga “Poseban prijatelj” Dubrovnik u partnerstvu s Centar UP2DATE iz Zagreba & KMD-om uz financijsku podršku Grada Dubrovnika, navode iz KMD.
Radnja drame ‘Krijesnice’ događa se u zračnoj luci koja je, iako simbolizira slobodu kretanja i doživljavanja, strogo kontrolirano mjesto. Krijesnice tematiziraju tranzicijski prostor i vrijeme, snalaženje i nesnalaženje u njima. Ljudi se susreću u zračnoj luci i, prisiljeni na čekanje, jedni drugima staju na put i utječu na sudbine. Autorica teksta je Tena Štivičić, jedna od najznačajnijih i najizvođenijih hrvatskih suvremenih autorica – ovaj tekst praizveden je 2007. godine i napisan ekskluzivno za Zagrebačko kazalište mladih.
Foto: Facebook KMD 

Pročitajte još

PRVI SIMFONIJSKI KONCERT ORKESTRA Monika Leskovar razgalila prepun Knežev dvor

Dulist

Dubravka Tullio, dubrovačka umjetnica predstavila je svoja dijela na izložbi ‘Neopipljivo’

Dulist

DUBROVAČKE LJETNE IGRE Jazz poslastica na Lovrjencu

Dulist