Županija

Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Spomen-križa na groblju Boninovo, a potom i kod Spomenika pobjedi na Vjetrenom mlinu u Stupi danas je povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja odana je u utorak počast svim stradalim i poginulim braniteljima te svim civilnim žrtvama Domovinskog rata.

Župan Nikola Dobroslavić je u svom obraćanju kod Spomenika pobjedi i ovog puta podsjetio na teške, ali ponosne dane u kojima je oslobođen hrvatski teritorij od agresora i stvorene pretpostavke za stvaranje moderne hrvatske države.

-Veličanstvenom vojno-redarstvenom operacijom Oluja točno prije 25 godina oslobođen je Knin, omogućena je mirna reintegracija hrvatskog Podunavlja, bihaćka enklava je spašena od genocida. 5. kolovoza je dan kada se prisjećamo svih naših poginulih i stradalih branitelja, civilnih žrtava rata i njihove žrtve koja nam je omogućila slobodu, koja nam je omogućila izgradnju suverene, neovisne i moderne države. Sa zahvalnošću i pijetetom danas odajemo počast, ponosni što živimo u Republici Hrvatskoj, zemlji koja je uvažena članica Europske unije i NATO-a, zemlji koja je mala, ali je važan čimbenik u međunarodnim odnosima – rekao je među ostalim župan Dobroslavić.

Danas je također održan i tradicionalni domjenak za sve udruge proizišle iz Domovinskog rata.

U sklopu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja sutra će u dubrovačkoj Katedrali u 20 sati biti održana i Misa za Domovinu.

Izvor: Županija

Pročitajte još

OBJAVLJENE LISTE HDZ-a Franković jedini iz Dubrovnika

Dulist

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KONAVALA Usvojeno izvješće o radu načelnika Lasića

Dulist

Dolina Neretve prvi put uključena u poseban regionalni program Ministarstva

Dulist