Aktualno

NOVI CRO DEMOSKOP Milanoviću narasla popularnost

Da se sada održavaju izbori, za HDZ bi glasalo 26,8 posto ispitanika. No ova stranka, treći mjesec zaredom, bilježi blagi pad popularnosti (27 posto prije mjesec dana), a isto je vidljivo i kod SDP-a koji ostaje drugi izbor s 19,3 posto potpore ispitanika (19,5 posto u ožujku). Pokazalo je to najnovije istraživanje RTL-a CRO Demoskop koje je provela agencija Promocija Plus.
Treću poziciju i u ožujku obranila je platforma MOŽEMO! s 8,2 posto (u odnosu na 8,3 posto u ožujku). Jako su blizu i Domovinski pokret i Most.
Na vrhu ljestvice najpozitivnijih političara građani vide predsjednika pa premijera. Najviše ispitanika, gotovo četvrtina, Zorana Milanovića smatra najpozitivnijim političarom u zemlji. On bilježi rast od gotovo pet postotnih bodova, 22,7 posto (prema 18 posto iz prethodnog mjerenja u ožujku) i ovo je, donosi RTL, njegov najbolji rejting u proteklih godinu dana. Blagi rast bilježi i premijer Plenković kojeg kao najpozitivca vidi gotovo 16,9 posto ispitanika (u ožujku 15,8 posto).
Vrh ljestvice najnegativaca drže tri predsjednika! Najviše ispitanika, više od četvrtine, tu neprestižnu titulu dodjeljuje predsjedniku Vlade, a ovo je ujedno premijerov najviši postotak negativnog doživljaja u proteklih godinu dana 25,3 posto (u odnosu na 22,7 posto iz ožujka)!
Drugi najnegativac je predsjednik Milanović, i njega i premijera, u odnosu na prethodni mjesec, građani češće negativno ocjenjuju s 16,4 posto (u ožujku 12,5 posto). Znatno rjeđe, ali treći izbor je predsjednik Sabora s 4,8 posto (u ožujku 4,0 posto).
Istraživanje je ekskluzivno za RTL provela agencija Promocija plus na uzorku od 1300 ispitanika od 31. ožujka do 3. travnja 2021. godine.

Pročitajte još

MARIJO BEKIĆ Od sada će se na rezultate PAPA testa čekati dva do tri tjedna

Dulist

TUI i Eurowings u kolovozu lete prema Dubrovniku

Dulist

DO IMENOVANJA NOVOG PUTEM NATJEČAJA Kristijanu Paviću mandat na čelu ACI-ja produžen za 6 mjeseci

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija