Sport

Nova pobjeda Konjuh, Hrvatska u polufinalu!

Nova pobjeda Konjuh, Hrvatska u polufinalu!

Dubrovačka tenisačica Ana Konjuh ostvarila je još jednu vrijednu pobjedu za hrvatsku tenisku reprezentaciju, čime su se naše djevojke plasirale u polufinale na turniru Grupe 1 Euroafričke zone Fed Cupa koji se igra u izraelskom Eilatu.

Konjuh je svoju protivnicu, Bjeloruskinju Aliaksandru Sasnovič, inače 369. igračicu svijeta, pobijedila rezultatom 6:7 (3), 6:4, 6:2 poslije dva i pol sata igre.

U prvom setu 15-godišnja Ana povela je s 4:1 i 5:2, ali Sasnovič je sustiže na 5:5, a u tie-breaku Bjeloruskinja biva bolja sa 7:3. U drugom setu Konjuh je povela s 2:0. Sasnovič je sustiže na 3:3, ali kod 4:4 Konjuh uzima break svojoj protivnici i osvaja set sa 6:4. U trećem setu Sasnovič vodi s 2:1, a Konjuh radi seriju 5:0 i konačnu pobjedu 2:1 u setovima.

U drugom meču Donna Vekić pobjedila je Ilonu Kremen sa 6:1 i 7:6 (2). Uspješan dan Hrvatica zaokružile su pobjedom u paru Mrdeža i Jurak protiv Sasnovič i Marozove 7:6 (2) i 6:3.

Ovom pobjedom Hrvatska je osvojila prvo mjesto u skupini A te će u polufinalu igrati protiv iznimno jake reprezentacije Poljske, u čijem sastavu igraju sestre Radwanska, Agnieszka (4. igračica svijeta) i Urszula (37. na svijetu).

Ukoliko prođe Poljsku, hrvatska FED Cup reprezentacija plasirat će se u doigravanje za Svjetsku skupinu 2.

Pročitajte još

Iva Oberan osvojila broncu na Grand Slamu u Dushanbeu!

Dulist

SUTRA NA STADIONU LAPAD Ragbi klub Dubrovnik VS. Dorchester RFC

Dulist

Ana Petković dupla državna prvakinja!

Dulist