Grad

NOVA MJERA GRADA Ako ispunjavate uvjete, za prvu nekretninu možete dobiti 30 tisuća eura!

Kuća

Trideset mladih obitelji ima šansu dobiti 30 tisuća eura bespovratnih sredstava za kupnju prve nekretnine – kuće ili stana, odnosno izgradnje ili nadogradnje objekta. Riječ je, naime, o novoj mjeri Grada Dubrovnika, programu 30 x 30 za koju je upravo otvoren javni poziv za podnošenje zahtjeva. Kako navode iz Grada Dubrovnika, nepovratna financijska sredstava dodjeljivat će se kroz dvije mjere – za kupnju stambenog objekta i za gradnju, dogradnju ili nadogradnju stambenog objekta.
Rok za podnošenje zahtjeva teče od 17. veljače 2024. do iskorištenja osiguranih sredstava u ukupnom iznosu od 900 tisuća eura ili do kraja kalendarske 2024. godine, ovisno koja od navedenih okolnost prije nastupi. Svi uvjeti i potrebna dokumentacija navedeni su u tekstu javnog poziva, na poveznici.
-Kao odgovor na problematiku stanovanja koja u najvećoj mjeri danas pogađa mlade, Grad Dubrovnik je prva jedinica lokalne samouprave koja je osmislila vlastiti model sustavne politike rješavanja stambenog pitanja nazvan ‘Dubrovačka stanogradnja’. Tako je 39 mladih dubrovačkih obitelji putem modela dodijele stana u dugoročni najam pronašlo svoj dom u Mokošici, a nedavno objavljenim javnim pozivom za davanje u najam 6 stanova na području povijesne jezgre 6 novih obitelji s više djece nastanit će se u povijesnoj jezgri. Grad Dubrovnik kontinuirano ulaže u povećanje stambenog fonda u svom vlasništvu te razvija nove mjere kako bi osigurao priuštivo, ugodno i kvalitetno stanovanje za svoje građane – ističu iz Grada dubrovnika.

Pročitajte još

U PETAK KOD GIMNAZIJSKE DVORANE Komemoracija 77. obljetnice komunističkog zločina nad Stjepanom Wollitzem

Dulist

Gradonačelnik primio aktualnu Miss Universe Hrvatske Zrinku Ćorić

Dulist

ODLUČENO NA SASTANKU Maturanti će i ove godine moći proslaviti norijadu u parku na Pločama

Dulist