Aktualno

Nova Librunija za 67 milijuna kuna prodala udio u LRH Hotelima Cavtat

Nova Librunija za 67 milijuna kuna prodala udio u LRH Hotelima Cavtat

Tvrtka Nova Liburnija, koja upravlja kontrolnim paketom dionica LRH, odlučila je prodati svoj 25-postotni udjel u tvrtki LRH Hoteli Cavtat društvu SN Pectinatus za iznos od 67 milijuna kuna.

Inače, krajem kolovoza ove godine iz tvrtke Liburnia Riviera Hoteli (LRH) izdvojena je nova tvrtka LRH Hoteli Cavtat, koja je nakon podjele nastavila upravljati hotelima u Cavtatu i Portorožu.

Kako obaviještavaju iz tvrtke Nova Liburnija, čiji su vlasnici četiri liburnijske jedinice lokalne samouprave (Grad Opatija i općine Lovran, Matulji, Mošćenička Draga) ovom podjelom tvrtka je u novom društvu stekla 75.661 dionicu, što čini 25 posto ukupnog broja dionica.

Budući da objekti u Cavtatu i Portorožu nisu područje interesa Grada i općina, stečene dionice u novom društvu planiralo se monetizirati, te je 15. listopada obavljena transakcija dionica na način da je Nova Liburnija d.o.o. prodala 75660 dionica društva LRH Hoteli Cavtat d.d. društvu SN Pectinatus d.d. Zagreb. Kupoprodajna cijena iznosi 67.000.000 kuna, a temeljena je na procjenama vrijednosti društva u Cavtatu i Portorožu, uzimajući u obzir udjel Nove liburnije d.o.o.

Kako se ističe u priopćenju, iznos ostvaren od prodaje dionica (po odbitku troškova poslovanja Nove liburnije te obveza na ime poreza na dobit) bit će doznačen jedinicama lokalne samouprave prema njihovu učešću u vlasništvu. Financije od prodaje dioničkog udjela u Društvu LRH Hoteli Cavtat d.d. uložit će se prvenstveno u realizaciju daljnjih kapitalnih investicija na području JLS-a, koje su nužne za gospodarski i društveni prosperitet.

Pročitajte još

Brzobrodska linija Split-Dubrovnik ponovno plovi od petka

Dulist

UPOZORENJE POREZNE UPRAVE Šire se lažne poruke o povratu poreza

Dulist

Franković čestitao odbojkašicama: Svima ste pokazale da tamo itekako pripadate

Dulist