Kultura

NOĆ MUZEJA U DUBROVAČKOM ARHIVU Virtualna šetnja kroz izložbu o gradskim kupalištima

I ove godine Državni arhiv u Dubrovniku sudjeluje na manifestaciji NOĆ MUZEJA koja će se održati u petak, 28. siječnja. Ove godine tema manifestacije je “Između stvarnog i digitalnog” i ova ustanova u suradnji sa udrugom ICARUS Hrvatska sudjeluje sa izložbom “Kupanje i kupališta u Dubrovniku do početka II. sv. rata”, ali ovaj put u posve novom izdanju na platformi Spacetime Layers – aplikaciji koja pomoću interaktivne mape omogućuje predstavljanje kulturne baštine u edukativnim, kulturnim i drugim aktivnostima.

– Aplikacija se može besplatno preuzeti za android i iPhone uređaje i nakon što skenirate QR kod (kojeg ćemo objaviti na dan manifestacije ) možete krenuti u virtualnu ali i stvarnu šetnju povijesnim dubrovačkim kupalištima. QR kod bit će objavljen na našim web stranicama, društvenim mrežama i najvažnije – bit će ga moguće skenirati ispred ulaza u palaču Sponza i to će biti početna točka šetnje po dubrovačkim povijesnim kupalištima. Istaknuti smo i na društvenim mrežama facebooka i instagrama na stranicama Noć muzeja.hr, te na ICARUS Hrvatska – poručili su iz Državnog arhiva u Dubrovniku .

Pročitajte još

FOTO Susret riječi sa Slavicom Stojan i Vesnom Čelebić

Dulist

[FOTO] Predstavljen program 74. Igara, očekuju nas četiri dramske premijere

Dulist

‘Na početku bijaše hrid’ Slavice Stojan, ukoričena povijest Dubrovnika

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija