Aktualno

“Nikome se ništa ne smije ustupati”

"Nikome se ništa ne smije ustupati"

Povodom sjednice Hrvatskog sabora, zakazane za 19. rujna, na kojoj bi se trebalo ratificirati sporazum o granicama Republike Hrvatske i Republike Bosne i Hercegovine, a koji je, prema riječima stručnjaka, nesporno štetan za Hrvatsku, idućih dana donosimo komentare i mišljenja naših sugrađana, političara, pravnika, poduzetnika…

S više ili manje poznavanja o ovoj tematici Dubrovčani su stajališta kako sporazum ne treba ratificirati. Danas donosimo mišljenje predsjednice županijske gospodarske komore Dubrovnik Terezine Orlić, dubrovački branitelj i predsjednik udruženja privatnih iznajmljivača Božo Burić te predsjednik Strukovne grupe za morsko ribarstvo i preradu ribe pri HGK – ŽK Dubrovnik Dinko Cvjetović.

– Sporazum nikad nije potvrđen na način na koji se to pravno radi. Protiv smo ratifikacije i zalažemo se za ponovno otvaranje pregovora o granici, vodeći računa prvenstveno o hrvatskom teritoriju i nekim povijesnim i stečenim pravima. Jedina gospodarska aktivnost na tom području je ribolov i školjkarstvo, pa bi svako daljnje prekrajanje značilo kraj takvih aktivnosti – iznijela je svoj stav po pitanju ratifikacije Terezina Orlić.

– Ako je ugovorom oduzet bilo koji komad hrvatskog teritorija ne treba ratificirati ugovor. Nikome se ništa ne smije ustupati – rekao je za duList Božo Burić.

– Moje mišljenje o hrvatskom teritoriju je kao i u svakog Hrvata. Ugovor se ne treba ratificirati – bio je jasan u svom stavu Dinko Cvjetović.

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist