Grad

[NEPONOVLJIV GLUMAC] Sretan ti rođendan, veliki Pređo!

Na današnji dan, 29. kolovoza 1960. godine, u Kotoru je rođen hrvatski kazališni, televizijski i filmski glumac Predrag Vušović, neponovljivi Pređo.

Pređo je odrastao u Dubrovniku gdje je glumačke početke imao u kazalištu ‘Mali Marin Držić’, a potom svoj glumački talent pokazao zapaženim glumačkim kreacijama u predstavama Studentskog teatra Lero.

Iz njegove bogate biografije saznat ćemo i to kako do 1996. radi u dubrovačkom Kazalištu Marina Držića, nakon čega prelazi u kazalište Gavella u Zagrebu.

Ostvario je mnogobrojne nezaboravne uloge na Dubrovačkim ljetnim igrama, gdje je obilježio naslove kao što su Vojnovićeva „Dubrovačka trilogija“ i „Ekvinocijo“ u režiji Joška Juvančića, „Kafetarija“ u režiji Tomislava Radića, te tri Držićeva „Dunda Maroja“, u režiji Krešimira Dolenčića, Paola Magellija (gdje je za ulogu Pometa osvojio i nagradu Orlando) i Ivice Kunčevića.

Uspomena na njega ni danas ne blijedi. Snažan biljeg koji je svojim ulogama ostavio u povijesti Dubrovačkih ljetnih igara ostaje kao trajan zalog budućim naraštajima koji će, poput njega, biti neraskidivo vezani uz Igre.

Pročitajte još

Sjednice Gradskog vijeća odsad na znakovnom jeziku za gluhe i nagluhe osobe

Dulist

Gradonačelnik uputio sućut povodom smrti mo. don Miha Demovića

Dulist

Turistička zajednica predstavlja ponudu Dubrovnika u Francuskoj

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija