Aktualno

NAUTIČKA PATROLA 2021. ACI Marini Dubrovnik priznanje ‘Zlatni vez gastronomije’

NAUTIČKA PATROLA 2021. ACI Marini Dubrovnik priznanje 'Zlatni vez gastronomije'
Split, 08/2018 ACI marina Dubrovnik Davor Zunic / Petar Fabijan

Svečana dodjela priznanja Nautičke patrole Jutarnjeg lista za 2021. godinu održana je proteklog ponedjeljka u hotelu Ambasador u Opatiji. Pritom je čak pet marina u sklopu najvećeg lanca marina na Mediteranu, ACI-ja osvojilo značajna priznanja. Štoviše, među navedenih pet priznanja jedno je posebno istaknuto, a riječ je o ekskluzivnom priznanju koje je dodijeljeno ACI marini Rovinj za razvoj elitnog nautičkog turizma. Osim ACI marine Rovinj, priznanja su dobile i ACI marina Dubrovnik, Vodice, Vrboska i Cres zahvaljujući visokim standardima na području usluge, gastronomije i suradnje s lokalnim OPG-ovima.

Nakon obilaska 32 marine i 22 uvale, pređene 882 nautičke milje i brojnih anketa, Nautička patrola Jutarnjeg lista jučer je otkrila dugo iščekivane doživljaje i mišljenja nautičara koji su ovog ljeta boravili u Hrvatskoj. ACI marina Vodice bila je jedna od prvih marina koje su istaknute na jučerašnjoj svečanosti, a istaknuta je po najboljoj praksi suradnje s lokalnim OPG-ovima. Vrhunsko vino, pršut, maslinovo ulje i ostali autohtoni proizvodi lokalnih proizvođača, ove su godine ACI marini Vodice osigurali priznanje ‘Biser zelene magistrale’. Sljedeća na redu bila je ACI marina Cres, prošlogodišnja dobitnica nagrade ‘Zlatno sidro’, koja je ove godine dobila nagradu ‘Zlatni osmijeh Jadrana’. Ovo iznimno značajno i poticajno priznanje dodjeljuje se marinama čije osoblje ostvari najbolje ocjene za ljubaznost i gostoprimstvo, a ove je godine još jednom potvrdilo zašto je ACI marina Cres jedna od najomiljenijih hrvatskih marina u nautičkoj zajednici.

Priznanje ‘Zlatni vez gastronomije’ osvojila je ACI marina Dubrovnik, čiji se restoran Zepyhrus diči jednim od najbogatijih i najmaštovitijih jelovnika, sastavljenim od najkvalitetnijih autohtonih hrvatskih proizvoda i namirnica. U borbi za glavnu nagradu nautičke patrole, ‘Zlatno sidro’, visoko se pozicionirala ACI marina Vrboska koja je dobila priznanje za treće osvojeno mjesto. Nabrojene nagrade uručio je voditelj projekta Nautičke patrole, Mladen Gerovac. Naposljetku, ekskluzivno priznanje za razvoj elitnog nautičkog turizma dobila je ACI marina Rovinj, najluksuznija hrvatska marina i nositeljica prestižnih 5 sidara. Štoviše, projekt izgradnje i rekonstrukcije ove marine nagrađen je nagradom ‘Kolos’, najprestižnijim domaćim priznanjem na području građevine. Priznanje je uručila ministrica turizma i sporta, dr. sc. Nikolina Brnjac. Ovom prilikom, direktor ACI-ja Kristijan Pavić, čestitao je svim kolegama na uspješnim rezultatima i zahvalio na tome što je kontinuirano ulaganje i podizanje standarda u ACI-jevim marinama prepoznato od strane nautičara.

Pročitajte još

VODOVOD STANOVNICIMA MOKOŠICE Podnesite zahtjeve za priključenje na mrežu odvodnje

Dulist

[FOTO] KOD ONOFRIJEVE FONTANE Pronađeni ostatci velike gradske gustijerne

Dulist

Nila Miličić Vukosavić dobitnica nagrade HRT-a za životno djelo

Dulist