Aktualno

Napustio nas je Danijel Režek, jedna od čelnih osoba u Odboru za obnovu Dubrovnika

danijel rezek

U 88. godini preminuo je Danijel Režek, poznati međimurski gospodarstvenik i političar.

Godine 1988. primio je plaketu Grada Dubrovnika za doprinos u stvaranju koncepcijskih i materijalnih pretpostavki otklanjanja posljedica od potresa iz 1979. na spomenicima kulture dubrovačkog područja. Bio je jedna od čelnih osoba u Odboru za obnovu Dubrovnika.

Iz njegove bogate biografije bilježimo da je Režek bio građevinski inženjer i gospodarstvenik rođen 18. srpnja 1936. godine. Diplomirao je na Arhitektonsko-građevinsko-geodetskom fakultetu u Zagrebu (1962.), a doktorirao na Fakultetu građevinskih znanosti u Zagrebu (1987.), na kojem je bio viši predavač (1979.–84.).

Najprije je bio profesor na Građevinsko-tehnološkoj školi u Čakovcu, a zatim tehnički direktor u GK Međimurju. Bio je zastupnik u Privrednom vijeću Sabora i delegat u skupštini Privredne komore Hrvatske. Bio je također predsjednik Općine Čakovec, član Izvršnog vijeća Sabora i sekretar Republičkog sekretarijata za vodoprivredu te Republičkog komiteta za građevinarstvo, stambene i komunalne poslove i zaštitu čovjekove okoline. Istodobno je bio viši predavač na Fakultetu građevinskih znanosti. Za generalnog direktora Ingre izabran je 1984. Pod njegovim se vodstvom u Ingri razvija timski rad i vođenje projekata na marketinškoj i inženjerijskoj razini. Tijekom uspješne karijere iskazivao je pozamašan interes prema putovanjima, umjetnosti i kulturi općenito.

Zagrebački Muzej Mimara predstavlja jedinstvenu zbirku gospodarstvenika Danijela Režeka, koja se temelji na samo jednom motivu – bika. Izložit će se osamdesetak skulptura koje je Režek sakupljao na brojnim poslovnim putovanjima, od Kine, Rusije, Kazahstana do Afrike, Južne i Sjeverne Amerike, Europe.

Sprovod se planira za srijedu, 14. veljače u 14 sati i održat će se na čakovečkom groblju Mihovljan.

Redakcija DuLista izražava iskrenu sućut obitelji.

*Naslovna fotografija ustupljena od strane obitelji*.

Pročitajte još

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] Elena Čupić: ‘Volim vjerovati kako je Pariz zapravo izabrao mene’

Nora Di Leo

POTREBNA JE SAMO VOLJA I VRIJEME Dom Maslina traži volontere

Dulist

RONILAČKA AKCIJA ČIŠĆENJA U podmorju Velikog Zatona izvučeno gotovo 400 kilograma otpada!

Dulist