Županija

Napreduje izgradnja Dnevne bolnice Metković, planiran završetak 1. studenog

Napreduje izgradnja Dnevne bolnice Metković, planiran završetak 1. studenog

Radovi na projektu izgradnje Dnevne bolnice Metković dobro napreduju planiranom dinamikom te je očekivani završetak 1. studenog 2021. Tom prilikom župan Nikola Dobroslavić sa zamjenicima Žaklinom Marević i Joškom Cebalom u ponedjeljak je obišao gradilište, a u obilasku su sudjelovali i saborski zastupnik Branko Bačić, gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan, ravnatelj OB Dubrovnik Marijo Bekić te ravnatelj Doma zdravlja Metković Mihovil Štimac sa suradnicima

Župan Nikola Dobroslavić istaknuo je kako je Dnevna bolnica važan projekt za zdravstvo u Neretvi, a dodao je i kako u Županiji ustraju i na uspostavljanju Hitne helikopterske medicinske službe.

– Lijepo je vidjeti da radovi napreduju i da će liječnici imati moderne i kvalitetne uvjete za rad. To je jedan od segmenata za bolje zdravstvo u Županiji. Poznato je da mi ustrajemo i na organizaciji Hitne helikopterske medicinske službe i želimo da ona ima sjedište u dolini Neretve te da tako postignemo tzv. zlatni sat. Vjerujem da ćemo, u suradnji s Vladom RH i Ministarstvom zdravstva u tome i uspjeti – rekao je Dobroslavić.

Saborski zastupnik Branko Bačić kazao je ovom prilikom da radovi na Dnevnoj bolnici i početak radova na aglomeraciji Metković pokazuju da je Grad Metković, ali i cijela Dubrovačko-neretvanska županija jedno veliko gradilište.

– Svi ti projekti realiziraju se s velikim naporima i zalaganjem, kako gradonačelnika Milana, tako i župana Dobroslavića. Vrlo je važno što su svi ti projekti došli u fazu realizacije i što će gotovo 50 tisuća građana doline Neretve, od idućega ljeta, imati bolju i kvalitetniju zdravstvenu skrb – kazao je Bačić.

Također, važnost ovog projekta za Metković, ali i za cijelu Neretvu potvrdio je i gradonačelnik Dalibor Milan.

– Dnevna bolnica je jedan zaista značajan projekt za građane Metkovića. Iako su mnogi govorili da Dnevne bolnice u Metkoviću nikada neće biti, danas svjedočimo tome da će ona vrlo brzo biti gotova. Svi znamo da je građanima doline Neretve vrlo bitna bolnica ovakvoga tipa, jer je najbliža bolnica udaljena stotinjak kilometara, što je poseban problem u ljetnim mjesecima. Projekt Dnevne bolnice riješit će taj problem i omogućiti kvalitetniju zdravstvenu skrb za sve naše sugrađane – naglasio je Milan.

Podsjetimo, vrijednost radova je 16,2 milijuna kuna, a obuhvaća rekonstrukciju i dogradnju zgrade Općinskog suda u Dnevnu bolnicu Metković – podružnicu Opće bolnice Dubrovnik u kojoj će se omogućiti specijalistički pregledi u područjima interne medicine, ginekologije, kirurgije, psihijatrije i pedijatrije. Projekt je financiran sredstvima Europske unije i ukupne je vrijednosti 50 milijuna kuna, a osim navedenog uključuje i uređenje Dnevne bolnice u Dubrovniku.

Pročitajte još

OBJAVLJENE LISTE HDZ-a Franković jedini iz Dubrovnika

Dulist

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KONAVALA Usvojeno izvješće o radu načelnika Lasića

Dulist

Dolina Neretve prvi put uključena u poseban regionalni program Ministarstva

Dulist