Aktualno

NAKON PREGOVORA Vlada i sindikati u ponedjeljak potpisuju povećanje osnovice plaća

Vlada i sindikati potpisat će u ponedjeljak dodatak Temeljnom kolektivnom ugovoru (TKU) za javne službe odnosno Kolektivnom ugovoru (KU) za državne službe, kojim se regulira povećanje osnovice plaća i drugih materijalnih prava u ovoj i idućoj godini. Vlada je sindikatima javnih i državnih službi ponudila povećanje osnovice za šest posto od 1. listopada ove i dva posto od 1. travnja iduće godine. Također je predviđeno povećanje božićnice s 1500 na 1750 kuna, regresa za 2023. godinu s 1500 na 1750 kuna, dara za djecu sa 600 na 754 kune te početak pregovora o novom povećanju osnovice plaće u idućoj godini najkasnije u trećem tjednu rujna. Do potpisivanja dodatka TKU-a i KU-a dolazi nakon što se sindikalno članstvo devet od 11 sindikata koji su sudjelovali u pregovorima izjasnilo za prihvaćanje Vladine ponude.
Pozitivnim izjašnjavanjem devet sindikata ispunjeni su uvjeti za potpisivanja dodatka jer su “za” Vladinu ponudu bili sindikati koji imaju više od 50 posto od ukupnog broja članova svih sindikata koji su sudjelovali u pregovorima te sindikati iz najmanje tri od pet područja za koja se pregovaralo, piše Večernjilist.

Pročitajte još

‘SRCE K’O KUĆA’ Paula i Đelo Jr. Jusić napravili dokumentarac o pripadnicima ONB-a

Dulist

GRAD SE ‘ISPRSIO’ Gotovo milijun i pol kuna za Graša i osam koncerata

Dulist

Tomislav Bačić novi predsjednik Strukovne grupe građevinara

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija