Sport

NAKON OSVOJENE ‘KANTE’ Svi Jugaši složni: Trofej posvećujemo Perroneu!

jug primorje0005

Bilo je to pravo finale. Veliki ponos. Igrači su bili fantastični, publika također. Lijepo je donijeti još jedan trofej u Gruž – kazao je nakon utakmice s Primorjem Jugov strateg Vjekoslav Kobešćak.

– Utakmica je bila izuzetno tvrda, posebno obrambeno. Slomili smo ih ritmom. Pronašli smo rješenja i bez Perronea. Cijela momčad odigrala je na vrhunskoj razini, i jučer i danas. Ali on nama i dalje treba, za iduća ostvarenja. Nema odmora, već nas idući tjedan čeka polufinale doigravanja u prvenstvu – dodao je Kobešćak.

Kapetan Juga Marko Bijač drugi put ove sezone podigao je ‘kantu’ u zrak, uz komentar: Fantastičan osjećaj, još na svom bazenu!
– Izuzetno teška utakmica, Primorje je vrhunska momčad. Mučili su nas, posebno u prvom poluvremenu. Izdržali smo nalete i u nastavku smo se opustili, pokazali pravo lice, uvjerljivo osvojili trofej – izjavio je Bijač, koji je objasnio kako se momčad ‘oporavila’ od šoka Perroneovog izostanka.
– Promijenili smo nekoliko taktičkih detalja, ali smo se ponajprije psihički spremili. Tako su svi dali još 20 posto kako bi nadoknadili njegov izostanak i to se pokazalo na rezultatu – zaključio je Bijač.

– Ja sam ovdje već šestu sezonu i svake godine Jug i Primorje igraju od 9 do 11 utakmica. Znamo se jako dobro. Igrali smo danas kako smo i pričali prije utakmice, s puno ritma. Znali smo da ih ne možemo pobijediti u prvoj četvrtini, oni su jedna od najboljih momčadi na svijetu. Mogli su igrati do 4:4, ali se onda pokazao njihov umor nakon polufinala. Mi smo igrali ‘još, još’ i napravili smo seriju 5:0. Danas smo bili bolji. Ova pobjeda je za Felipea koji nije mogao biti s nama danas. Čestitam Josipu Vrliću na nagradi za najboljeg igrača susreta, ali i cijeloj momčadi – izjavio je Xavier Garcia, prvi igrač u povijesti natjecanja s četiri uzastopna naslova.
– Meni je svaki trofej poseban. Oni su bili favoriti, a ovaj tjedan za nas nije bio jednostavan. Ostali smo bez glavnog igrača, to je bio mali šok. Čestitam našim navijačima, oni su bili naš Perrone! – dodao je Garcia.

– Pobijedili smo, trofej je tu, to je ono zbog čega se živi. Trofej posvećujem Filipeu Perroneu. Nemate pojmu koju je on želju imao igrati ovu utakmicu. Bio je najtužniji čovjek na svijetu jer nije mogao pomoći. Nadamo se njegovom brzom povratku – kazao je Paulo Obradović te dodao:
– Igrali smo fantastičnu obranu, a u napadu smo odigrali strpljivo. Svi možemo biti zadovoljni. Čestitamo suigračima na strašnoj borbi!

Najbolji igrač Finalnog turnira Josip Vrlić za DuList je istaknuo:
– Sve zasluge Primorju na odličnoj utakmici, ali smo mi bili bolji danas, prvenstveno u obrani. Čini se na kraju da je bilo lako, ali nije. Svaka nam čast! Igrali smo za našeg Felipea! Drago nam je da smo osvojili ovaj pokal uz ovu divnu publiku koja nas je došla bodriti. Sve čestitke i njima – istaknuo je Vrlić, dodavši kako je nagli gubitak Perronea bio šok za Jug.
– Ipak je on naš najbolji igrač. Ali svatko od nas je dao dodatno od sebe i na kraju smo odigrali sjajnu utakmicu – rekao je Vrlić.

Pročitajte još

JOSIP MARTINOVIĆ Povijesna bronca na Svjetskom veteranskom prvenstvu

Dulist

Simona Šoda: Uz Ragusu sam na duže staze

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist