Aktualno

Nakon gruških, uređuju se i lapadske prometnice

ugovori grad

Prometnice središnjeg dijela Lapada do proljeća će biti u potpunosti uređene nakon što se realiziraju ugovori koje je danas gradonačelnik Andro Vlahušić potpisao s izabranim izvođačima radova, tvrtkama Tolo Trade iz Imotskog i Gradimat iz Splita.

Predmet ugovora s Tolo Trade su građevinski radovi rekonstrukcije kolnika, pločnika i oborinskog kanala na ulici Od Batale, a Gradimat će izvoditi slične radove na ulicama Žrtava Dakse i Iva Vojnovića, javljaju iz Grada Dubrovnika. Također, planirano je i hortikulturno uređenje parka koji se nalazi uz Ulicu Žrtava Dakse prema križanju s Ulicom Kralja Tomislava.

– Ulica od Batale jedna je od najlošijih ulica u Gradu po stanju kolnika i nogostupa i zaslužuje ovakav cjelovit pristup, a rekonstrukcijom pločnika Žrtava Dakse i Ulice Iva Vojnovića, stvorit će se ugodan pješački koridor od Uvale Lapad do Čingrije – rekao je prilikom potpisivanja gradonačelnik Vlahušić. Vrijednost radova za Batalu  je 2 milijuna kuna, a rok izgradnje je 60 radnih dana.

Radovi će započeti sredinom studenoga, a tijekom njihova izvođenja, prometnica će biti zatvorena za promet. Od Rašice do Čingrije radovi će trajati oko tri mjeseca, vrijedni su 3,9 milijuna kuna i neće utjecati na protočnost prometa jer će se tijekom izvođenja pojedinih dionica izmiještati uzdužno parkirana vozila.

Pročelnik Upravnog odjela za promet, stanogradnju i razvojne projekte Dinko Mirić iznio je podatak da se radi o deset tisuća kvadratnih metara novog nogostupa, istaknuvši kako to predstavlja veliki napredak. za komunalno uređenje cijelog lapadskog poluotoka.

Pročitajte još

[FOTO] LIMENKE, PLASTIKA, STAKLENA AMBALAŽA Vrijedni ronioci očistili podmorje u Portu

Dulist

OBAVIJEST IZ ELEKTROJUGA Tko je bez struje u ponedjeljak, utorak i srijedu?

Dulist

U SPOMEN GORANU KOMLENCU Više od 250 trkača sudjelovalo u utrci u Orašcu

Dulist