Sport

NAKON DVIJE GODINE PAUZE Jubilarni deseti Tomo tournament u Dubrovniku će okupiti preko 800 mladih vaterpolista

Nakon dvije godine pauze zbog pandemije uzorkovane bolesti COVID 19, u Dubrovniku se od 19. do 24. travnja 2022. ponovno održava međunarodni vaterpolski turnir Tomo tournament, javljaju iz VK Jug AO. Deseti, jubilarni turnir opet će ugostiti velik broj momčadi iz cijele Europe u tri kategorije: dječaci starosti do 12 i do 14 godina (U-12, U-14), ali ove godine i po prvi put djevojčice starosti do 15 godina (U-15). Na bazenu u Gružu će se natjecati 52 ekipe iz 12 zemalja (Crna Gora, Francuska, Grčka, Itaija, Irska, Mađarska, Monako, Njemačka, Rumunjska, Srbija, Španjolska, Hrvatska).

Tomo tournament nije samo bazen, lopta i utakmica. To je mjesto novih poznanstava, jačanja natjecateljskog duha, međusobnog uvažavanja i tolerancije. Turnir je prigoda za upoznavanje bogate povijesti renesansnog, u svijetu nadaleko poznatog Dubrovnika, njegove kulture i srednjovjekovne arhitekture, čudesnih zidina, prelijepog Jadranskog mora i obale, domaće dalmatinske i nacionalne kuhinje. Zbog svega toga se dolazi u Dubrovnik na Tomo tournament.

Tomo tournament neslužbeno je svjetsko prvenstvo za djecu koje će u šest dana u Gradu okupiti preko 800 natjecatelja. U svjetskim razmjerima veličinom mali Dubrovnik, poznati svjetski vaterpolski centar, makar nakratko, za vrijeme trajanja turnira postat će za mnoge centar svijeta.

Pročitajte još

BRAVO! Iva Oberan brončana na Grand Prixu u Tadžikistanu!

Dulist

Ratko Galjer potpredsjednik Mediteranskog badmintonskog saveza

Dulist

Petra Đurković prva judo majstorica u povijesti Konavala

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija