Sport

NAKON 12 GODINA Šahovski klub Dubrovnik izgubio prvoligaški status

Sah Dubrovnik Open 26

Nakon dvanaest godina (od 2007.) prva ekipa Šahovskog kluba „Dubrovnik“ izgubila je prvoligaški status i u 2020. nastupit će u II. hrvatskoj šahovskoj – skupina jug. Epilog je to ovogodišnjeg nastupa na 28. po redu ekipnom prvenstvu Hrvatske koje je održano u Malom Lošinju od 27. rujna do 6. listopada. Ako se uzme u obzir da je ekipa „Dubrovnika“ po zbirnom aktualnom rejtingu bila 9. od 10 sudionika i već u startu praktično bila na putu u niži rang, taj rezultat i nije iznenađujući. Iako se za konkurente ne može reći da su bili superiorni, ipak su po pločama bili ujednačeniji što se pokazalo presudnim.
U ovogodišnjem prvenstvu Hrvatske – 1. B liga nastupilo je 10 ekipa, a igralo se po Berger sustavu u 9 kola (svatko sa svakim). U krajnjem poretku ŠK Dubrovnik zauzeo je pretposljednje, 9. mjesto, pri čemu je izgubio čak osam mečeva i to s pobjednikom Sljeme Agroproteinkom 2,5:3,5, drugoplasiranom Pulom s 2:4 (obje ekipe su novi I.A ligaši), Đurom Đakovićem iz Slavonskog Broda 2,5:3,5, Brdima iz Splita 2:4, Vinkovcima 1,5:4,5, Bjelovarom 2:4, Stridonom iz Štrigove s 1:5 i Šibenikom (koji je također ispao iz ove lige) s 2,5:3,5. Jedina pobjeda ostvarena je nad Goranom iz Bibinja s 3,5:2,5.
Na izuzetno jakoj 1. ploči velemajstor Nikola Đukić osvojio je 3 boda iz 9 partija, na drugoj međunarodni majstor Željko Bogut 1 iz 9, na trećoj međunarodni majstor Ivan Galić 6,5 iz 9 (najuspješniji), na četvrtoj FIDE majstor Ivan Bender 2 iz 9, na petoj međunarodni majstor Patrick Levačić 4,5 iz 9, na šestoj FIDE majstor Augustin Brnas 1,5 iz 6 i prva rezerva majstorski kandidat Ivo Ivanković 1 iz 3, izvijestio je Bajro Sarić.

Pročitajte još

Dubrovčanin Nikša Dobud novo pojačanje KPK-a

Dulist

Aria Daniel Dinata obranio titulu na turniru Latvia International u Rigi!

Dulist

BARAKUDICE ČETVRTE U EUROPI Veliki uspjeh vaterpolistica unatoč izgubljenoj medalji

Dulist