Kultura

NAJLJEPŠI DAR ZA ROĐENDAN VELIKOG SLIKARA Bukovčevi ‘Konavoski tkalci’ vratili se doma

NAJLJEPŠI DAR ZA ROĐENDAN VELIKOG SLIKARA Bukovčevi 'Konavoski tkalci' vratili se doma

Slika Vlaha Bukovca ‘Konavoski tkalci’ vratila se doma, u Kuću Bukovac, i to upravo ovog ponedjeljka na rođendan našeg slikara!

-Zahvaljujući svijesti i pomoći zajednice iz domovine, a i iz inozemstva, ovaj Bukovčev biser sada je dio muzejske zbirke Kuće Bukovac, čime je dostupan svima nama i budućim naraštajima – istaknuli su iz Muzeja i galerija Konavala u kojima je Bukovčev rođendan proslavljen prigodnim programom. O ovoj vrijednoj slici govorile su ravnateljica Muzeja i galerija Konavala Antonia Rusković Radonić, viša kustosica Helena Puhara te kustosica Jelena Beželj, a nakon toga je uslijedio i prigodni tratimjenat uz glazbeni program za koji je bila zaslužna Maja Grgić.

Podsjećamo, Muzeji i galerije Konavala 20. travnja su pokrenuli akciju prikupljanja financijskih sredstava za otkup slike Vlaha Bukovca Konavoski tkalci. Cilj je bio prikupiti 75.000,00 HRK do rođendana Vlaha Bukovca, 4. srpnja 2022. godine kako bi u ovoj, obljetničkoj godini Konavoske tkalce vratili doma. Slika Vlaha Bukovca Konavoski tkalci u zadnji je čas zaustavljena od prodaje izvan granica Lijepe naše te je ponuđena Muzejima i galerijama Konavala na prodaju.

Pročitajte još

FRANO MAŠKOVIĆ VEČERAS I SUTRA U BURSI U predstavi ‘Na dnu oceana postoje neki svjetovi’

Dulist

[FOTO] Srednjoškolci se na zabavan način upoznavali s baštinom Dubrovnika

Dulist

U SUBOTU U TEATAR! Alma Prica u sapunici ‘Španjolski komad’

Dulist