Aktualno

Nadogradnja sportske dvorane Gimnazije Dubrovnik

gimnazija sastanak

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić i pročelnik Miho Katičić održali su danas sastanak s ravnateljicom Gimnazije Dubrovnik Sanjom Puticom i županijskom pročelnicom za obrazovanje, kulturu i šport Marijetom Hladilo na temu kandidiranja projekta nadogradnje dvorane Gimnazije kroz javno – privatno partnerstvo.

Sastanak se održao na inicijativu gradonačelnika, koji je Gimnaziji Dubrovnik i Dubrovačko-neretvanskoj županiji nedavno javno ponudio pomoć u kandidiranju ovog projekta za program Ministarstva gospodarstva. Grad Dubrovnik je, u okviru svojih mogućnosti, spreman pomoći u realizaciji ovog projekta, odnosno u cjelosti preuzeti financijsku obvezu.

Ukupna vrijednost nadogradnje sportske dvorane je 22 milijuna kuna,  a potvrda na glavni projekt već postoji.
Grad Dubrovnik će nastojati i ovaj projekt, nadogradnje gimnazijske dvorane, uključiti u prvi paket javno – privatnog partnerstva, u kojem se već nalaze projekti nadogradnje škola na Montovjerni i u Mokošici te gradnja športskih dvorana OŠ Ivana Gundulića i Gospino polje.

Projekte kandidirane kroz javno – privatno partnerstvo Grad Dubrovnik pokriva s 45 posto financiranja, a država  s 55 posto.

Pročitajte još

OPREZ! Kamena gromada pala na cestu za Bosanku

Dulist

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

ČEKAJU NAS VRUĆINE, PA ‘SUMMERKILLER’ Evo kada možemo očekivati zahlađenje

Dulist