Aktualno

Na trećoj sjednici Vijeća za prevenciju GK Grad raspravljalo se o sigurnosnim i komunalnim problemima

Na trećoj sjednici Vijeća za prevenciju GK Grad raspravljalo se o sigurnosnim i komunalnim problemima

Poštujući važeće epidemiološke mjere, u poslijepodnevnim satima protekle srijede u dvorani Pape I. Pavla II održana je treća po redu sjednica Vijeća za prevenciju GK Grad na kojoj su bili nazočni predstavnici tog gradskog kotara, policije, komunalnog redarstva Grada Dubrovnika, predstavnici škola i građani s područja tog gradskog kotara.

Na sjednici se raspravljalo o sigurnosnim i komunalnim problemima tog gradskog kotara, problemima definiranim na prethodnim sjednicama, do sada poduzetim radnjama i sigurnosnom stanju tog područja.

Tijekom rasprave, posebna se pozornost posvetila pokrenutoj inicijativi izmjene postojećih gradskih odluka kojom bi se ovlast mjerenja razine buke u zonama ugostiteljskih objekata dala i komunalnim redarima što bi olakšalo rješavanje tog problema koji muči sve građane koji žive u blizini ugostiteljskih objekata na području tog gradskog kotara i Gradskog kotara Ploče iza Grada.

Također se raspravljalo o načinima zajedničkog rada komunalnog redarstva i policije u rješavanju uočenih sigurnosnih problema, posebno za vrijeme trajanja turističke sezone te o protupožarnoj sigurnosti u zonama škola na području gradskog kotara zbog zauzimanja pristupnih putova školi sa stolovima, dostavnim karićima, paletama i sl.

Sjednice vijeća za prevenciju, ističu iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, izvrstan su instrument putem kojeg građani mogu rješavati sigurnosne i komunalne probleme s kojima se susreću i svakako žele potaknuti i ostale gradske kotare da slijede primjer GK Grad i GK Ploče iza Grada koji redovito organiziraju sjednice Vijeća za prevenciju i na taj način pokušavaju učiniti kvalitetnijim život građana koji žive na području njihovih gradskih kotareva.

Pročitajte još

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

[FOTO] Župa Presvetog Spasitelja u Mokošici bogatija za četiri ministranta

Dulist

[FOTO/VIDEO] KAKAV UŽAS NA LAPADSKOJ OBALI Marina Frapa poplutala u fekalijama

Dulist