Grad

Na dubrovačkim plažama postavljene plutajuće zaštitne ograde

Grad Dubrovnik proveo je postavljanje plutajućih zaštitnih ograda na plažama odnosno kupalištima na administrativnom području Grada Dubrovnika: od pozicija na užem gradskom području, preko onih na području Mokošice, Lozice, Štikovice, Zatona, Orašca, Trstenog i Brsečina sve do više kupališta na Koločepu, Lopudu, Suđurđu i Šipanskoj Luci.

Od ukupno 32 pozicije, psihološke brane postavljene su, javljaju iz Grada Dubrovnika, na svim osim na plaži Šunj, gdje su radovi još u tijeku, a ugovorni izvođač će ogradu ojačati većim sidrenim blokovima kako bi se osigurala dugotrajnost konstrukcije.

Iz nadležnog Upravnog odjela upozoravaju građane – korisnike kupališta da svoja plovila ne vezuju za navedene ograde i pripadajuće bove jer zaštitne ograde tome ne služe, a takvim postupanjem uzrokuju oštećenja na ogradama i ugrožavaju sigurnost kupača.

Uz navedene aktivnosti, u tijeku su i sezonski radovi na uređenju gradskih plaža i kupališta sukladno redovitom godišnjem programu, a obuhvaćene su također sve gradske plaže i kupališta koja nisu pod koncesijama.

Ti radovi uključuju nasipanje plaža i njihovo poravnavanje, sanaciju oštećenja na samim kupalištima u nevremenima tijekom jeseni i zime, posebno na betonskim platoima, skalinima i ogradama, a provode se i ulaganja u nove tuševe i skalice te se postavljaju dizala za osobe s invaliditetom.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

GRADU U IZVJEŠĆU O ŽARKOVICI ‘Zbrinut 71 pas, ali i dalje postoje osobe koje opstruiraju udomljavanje’

Dulist

POHVALILI SE IZ GRADA DUBROVNIKA Petica za transparentnost proračuna šestu godinu zaredom

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija