Aktualno

NA DANAŠNJI DAN Ciklona Tara zatrpala je Dubrovnik snijegom

Na današnji dan 2009. godine Dubrovnik je pogodila snažna sniježna oluja, koja nam je donijela I 10 centimetara snijega.
Naime, tijekom srijede 18. veljače 2009. pratili su nas jači grmljavinski pljuskovi kiše i susnježice, a s jačanjem bure temperatura je pala na -1°C pa je gotovo cijeli drugi dio dana na dubrovačkom području padao gust snijeg. Snijeg je izazvao potpuni prometni kolaps pa su se građani prema Župi i Konavlima magistralom vozili satima. Zbog obilnog snijega i olujnog vjetra dijelovi Dubrovnika bili su i bez električne energije.
Sve to posljedica je ciklone Tara koja je početkom druge polovice veljače 2009. godine donijela kratkotrajnu, ali izraženiju zimsku promjenu vremena, a najviše je snijega palo u Dalmaciji. Tara je, pisao je Crometeo, bila najjača zimska oluja od 2006. godine, koja je pogodila čitavu Dalmaciju.

Pročitajte još

ODLIČNE VIJESTI Lapadska škola dobila Snoezelen sobu za djecu s teškoćama u razvoju!

Dulist

Milan Mustać: ‘Dječji vrtići nisu niti će i jedno dijete ispisati zbog duga’

Dulist

Franković o ispisanom djetetu: Osuđujem takav način djelovanja Dubrovačkih vrtića

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija