Aktualno

Most s novom rasvjetom tek krajem siječnja!

nova lux most 1

Most dr. Franja Tuđmana neće zasvijetliti u novom, svjetlosnom ruhu prije kraja siječnja 2023. godine. Potvrdili su to za DuList iz Hrvatskih cesta, a razlog su poremećaji na svjetskom tržištu. Treba podsjetiti kako je nova dekorativna rasvjeta na mostu koji je prije 20 godina premostio dvije obale Rijeke dubrovačke, trebala zasjati već o ovoj godini.
—Zbog porasta cijena građevinskih materijala i proizvoda, odnosno globalne situacije tržišnog poremećaja uzrokovanog povećanjem cijena na tržištu dovelo je do nestašice i dugih rokova isporuke opreme potrebne za završetak radova – navode u odgovoru za DuList iz Hrvatskih cesta na temu stavljanja nove dekorativne rasvjete mosta u funkciju.
— Slijedom navedenog projekt modernizacije dekorativne rasvjete na mostu dr. F. Tuđmana u Dubrovniku neće biti završen do kraja ove godine, već je završetak planiran do kraja siječnja 2023. godine – istaknuli su novi rok.
Inače, o modernizaciji javne rasvjete govori se već neko vrijeme, a još početkom 2020. o njoj je na sjednici Gradskog vijeća govorio i sam gradonačelnik Mato Franković. Rekao je tada kako je projekt osvjetljenja napravljen. Svakako treba istaknuti kako je za projekt arhitektonskog dizajna svjetla Mosta dr. Franja Tuđmana zaslužna tvrtka Nova Lux, na čijim se stranicama navodi, između ostaloga, kako su se Hrvatske ceste i Grad Dubrovnik složili da je potrebno učiniti most privlačnijim tijekom noćnih sati.

Pročitajte još

Policija za vikend pojačano nadzire ‘četiri ubojice u prometu’

Dulist

Zbog koncerta u Čibači linije 16 i 23 A mijenjaju trasu

Dulist

OVA GODINA S PREKO 3 MILIJUNA PUTNIKA Zračna luka obara rekorde, ‘prešišali’ brojke iz 2019.

Andrea Falkoni Račić