Vaše vijesti

MOST DUBROVNIK ‘Zbog čega se izlijeva kanalizacija i zagađuje Rijeku dubrovačku?’

MOST DUBROVNIK 'Zbog čega se izlijeva kanalizacija i zagađuje Rijeku dubrovačku?'

Gradska koordinacija MOST-a Dubrovnik pita se ‘zbog čega se kanalizacija Mokošice izlijeva i zagađuje Rijeku dubrovačku i ugrožava zdravlje stanovnika?’.

Već su u dva navrata od 22. studenog 2023. godine o toj temi slali upite gradskom komunalnom društvu Vodovod Dubrovnik d.o.o. i nadležnim službama Grada Dubrovnika. No dosad nisu dobili odgovore.

-Zašto i koliko već dugo se dio fekalnih otpadnih voda izljeva iz kanalizacijskog sustava Mokošica preko cijevi za preljev kod kanalizacijske crpne stanice ‘Rešetka Mokošica’ u Rijeku dubrovačku na cca 70 m od zgrade ex. ambulante u Mokošici, na adresi: Mokošica, Na Moru 24, i što Vodovod Dubrovnik d.o.o. namjerava učiniti i kada da se taj problem što prije riješi? Da već mjesecima dolazi do izlijevanja fekalnih otpadnih voda u Rijeku dubrovačku na cca 70 m od zgrade ex. ambulante u Mokošici dokaz je stalno prisutno zamućenje vode, odnosno mora i okupljanje jata galebova na toj lokaciji), te kada će se staviti u funkciju, tj. pustiti u rad novoizgrađeni kanalizacijski sustav uz obalu u Mokošici u ulicama Na Moru i Podumane, koji je građevinski dovršen prije dvije godine? – jedno je od pitanja koje su poslali te istaknuli u priopćenju.

-Na naprijed navedena pitanja do trenutka slanja ovog priopćenja nismo dobili nikakav odgovor, a u međuvremenu se pojavio novi još gori i opasniji problem s kanalizacijskim sustavom Mokošice i Rijeke dubrovačke koja se već tri dana, kako su nas o tome obavijestili stanovnici Mokošice, iz glavnog fekalnog kolektora u Novoj Mokošici preljeva u otvoreni oborinski kanal kojim teče do obale i ulijeva se u Rijeku dubrovačku – istaknuli su te poslali fotografije.

-Problemi s kanalizacijskim sustavom Mokošice i Rijeke dubrovačke čija je izgradnja i rekonstrukcija (su)financirana sredstvima Europske unije nažalost nisu od jučer niti traju nekoliko dana, već traju godinama a nikako da se riješe, a niti je itko, koliko nam je to poznato, dosad odgovarao za navedene propuste. Tražimo da se hitno riješe naprijed navedeni problemi s kanalizacijskim sustavom Mokošice i Rijeke dubrovačke i da se utvrdi odgovornost za navedene propuste – naveli su.

DuList je poslao upit Vodovodu Dubrovnik. Odgovor ćemo objaviti čim ga dobijemo.

Foto: MOST Dubrovnik

Pročitajte još

PROBLEMATIČNI ZNAKOVI KRAJ DOMA ZDRAVLJA ‘Mi se snalazimo, dok stranci rade opasne greške’

Dulist

NEMOGUĆA SITUACIJA Čitateljica: ‘S kolicima trebam izlaziti na cestu i izlagati opasnosti svoje dijete i sebe’

Dulist

U PORTU ‘Može li netko ovo iščupat? Potkopalo je kamen…’

Dulist