Grad

MIRELA HOLY “Bušenje u Jadranu bit će izuzetno štetno”

orah holy

Podnijeli smo interpelaciju o radu ministra gospodarstva zbog nafte. Najveći propust je objavljeni natječaj za koncesionare prije stručne procjene utjecaja na okoliš, a obveze iz direktive nam to diktiraju – kazala je danas na Peskariji predsjednica ORaH-a Mirela Holy.

Ona je danas u sklopu kampanje “Reci NE nafti u Jadranu, reci DA održivom razvoju” posjetila Dubrovnik i s čelnim ljudima dubrovačkog ogranka stranke građane informirala o toj kampanji protiv eksploatacije nafte i plina.

Holy je istakla kako je Vladin posao s naftom izrazito štetan, a otegotna okolnost je i što ne postoji tzv. Strategija dugoročnog gospodarenja Jadranom.

– Sporan je prijedlog ugovora koji srećom još uvijek nije potpisan s koncesionarima, jer u tom ugovoru bi Hrvatska imala tek 40 do maksimalno 50 posto dobiti, a ne 60 posto kako su nam govorili – rekla je Holy.

Navela je kako je u razgovoru sa stručnjacima saznala i kako se na bušotini kraj Brača dogodio incident kakav se može očekivati bilo gdje na Jadranu.

– Rekli su nam da je dno prepuno takozvanih džepova plina, koji zna iscuriti, a tada se ljudski životi jedva spašavaju – rekla je Holy.

– Nije nužno vaditi naftu da bi ona curila, što se već uredno događa oko platformi – dodala je Holy.

Pročitajte još

POHVALNA AKCIJA ŽUPE SV MIHAJLA Kupljen prijeko potreban uređaj za rano otkrivanje autizma

Dulist

Franković poručio diplomantima RIT-a: ‘Budite blagi prema ljudima oko sebe pa će vam se tako i vratiti’

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist