Aktualno

MINISTARSTVO POTVRDILO STAV GRADA Ništa od megalomanske gradnje na Mihanovićevom zemljištu

zeleni pojas FINA

Potvrđeno rješenje Grada u predmetu Laus centar, poznatije kao ‘Mihanovićevo zemljište’ ispod Vile Palme – napisao je gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković na svom Facebook profilu.

Ističe nadalje kako, nakon što je Grad Dubrovnik odbio izdati građevinsku dozvolu tvrtki Laus Centar, ista je uložila žalbu na odbijajuće rješenje Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i imovine.

-Nakon pregleda dokumentacije nadležno ministarstvo potvrdilo je stav Grada Dubrovnika te je žalba odbijena – navodi gradonačelnik Franković.
Riječ je, podsjetimo, o bivšem zemljištu Zaklade Mihanović ispod Vile Palme, na kojem investitor tvrtka Laus Centar u vlasništvu braće Slezak želi graditi visoku samostojeću poslovno-stambenu građevinu građevinske bruto površine od 2247 metra kvadratna i visine 22 metra.

O ovoj je temi pisao i DuList pa smo tako u rujnu prošle godine itaknuli kako je u svibnju 2021, Upravni odjel za izdavanje i provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje Grada Dubrovnika odbio zahtjev za izdavanje građevinske dozvole te je upućena žalba nadležnom Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Pročitajte još

Traži se odbjegla kokoš! Jeste li je vidjeli?

Dulist

PROMETNA NA RATCU Albanka puštena iz istražnog zatvora, obitelj traži pravdu za poginule Katu i Stipu!

Dulist

Policija danas pojačano nadzire vozače mopeda, motocikala, romobila…

Dulist