Aktualno

Milijuni prolaze mimo dubrovačkih građevinara

Desetci milijuna kuna prolaze pokraj građevinske operative grada Dubrovnika, koja se ni ne javlja na brojne natječaje koji su u tijeku, ili će se tek raspisati, već poslove dobiva građevinska

operativa izvan Dubrovnika.

Rekao je to pročelnik UO za promet, stanogradnju i razvojne projekte Dinko Mirić, istaknuvši kako je odgovornost i inicijativa za promjenama isključivo na samim građevinarima. Tako je mimo dubrovačkih građevinara prošlo i 45 milijuna kuna u samo dva natječaja – Ilijina Glavica te Projekt Jadran.

– Skrenuli smo im pozornost da se oni najprije moraju međusobno dogovoriti, trebaju komunicirati te se između sebe organizirati u nešto tipa klastera kako bi bili kompletni na natječajima. Desetci milijuna kuna prolaze pored njih, a onda će kukati kako nemaju posla – rekao je Dinko Mirić ovog ponedjeljka na kolegiju komunalaca, naglasivši kako „odgovornost i inicijativa prvenstveno leži na građevinarima, dok će Grad u okviru svojih mogućnosti i nadležnosti i dalje donositi određene odluke kojima će poziciju građevinara dovesti u lakši položaj nego je sada“.

Jedan od većih problema jest i nedostatak asfaltne baze. Stoga je Grad, rekao je Mirić, građevinarima predložio mogućnost formiranja privremene, montažne asfaltne baze, ali i tu sve morati krenuti od njih samim i njihovih međusobnih dogovora.

– Grad će u okviru svojih nadležnosti učiniti sve da im pomogne dobiti suglasnosti kako bi se ovaj apsurd s dovođenjem asfalta sa 120 kilometara udaljenosti konačno priveo kraju te kako bi konačno mi u gradu mogli planirati sve zahvate u nekom razumnom roku. To je ponuda i pomoć grada, a dalje sve ovisi o njima samima – zaključio je Mirić.

Pročitajte još

Naoružajte se strpljenjem, kolone su prema Župi

Dulist

Pravosudni službenici u štrajku, traže povećanje plaća

Dulist

Grad dodijelio stan za potrebe gostujućih liječnika dubrovačke bolnice

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija