Sport

Miho Bošković najbolji europski vaterpolist!

Miho Bošković najbolji europski vaterpolist!

Vaterpolist Juga i hrvatski zlatni olimpijac Miho Bošković najbolji je vaterpolist Europe u 2012. godini po izboru europske vaterpolske federacije LEN.

Miho je vrijednu titulu osvojio s 36,7 posto glasova predstavnika 51 saveza članova LEN, ispred reprezentativnog kolege, sjajnog vratara Mladosti Josipa Pavića koji je osvojio 25 posto glasova.

– Glasovanje u kategoriji muškog vaterpola zrcali rezultate s Olimpijskih igara u Londonu  i ovogodišnje Svjetske lige, jer su hrvatski napadač Miho Bošković i vratar Josip Pavić osvojili prva dva mjesta. Oba nisu bili samo članovi tima koji je osvojio prvo olimpijsko zlato za hrvatski vaterpolo (druga medalja nakon srebra 1996. godine), već su osvajači i turnira Svjetske lige prošlog lipnja u kazahstanskom Almatiju – ističe se u obrazloženju iz LEN-a.

Jugu je pripalo i treće mjesto, koje je s po 13 posto glasova s talijanskim reprezentativnim vratarom Stefanom Tempestijem podijelio crnogorski reprezentativac Aleksandar Ivović. Peti je u izboru bio srpski reprezentativac i igrač Crvene Zvezde Andrija Prlainović koji je dobio 11,7 posto glasova.

Nakon 2007. godine, Boškoviću je ovo druga titula najboljeg vaterpolista Europe.

Pročitajte još

PRVI DAN ‘SWIM WARSA’ Šest medalja za Plivački klub Jug!

Dulist

Sestre Jurković brončane na Europskom veslačkom prvenstvu!

Dulist

ŠTO JE NJEMU 5 KILOMETARA!? Nevio Krešić neizostavni sudionik Du Motiona

Dulist