Grad

MEGALOMANIJA Studentski dom skuplji od župskog Sheratona?!

Dubrovnik je i dalje jedini sveučilišni grad u Hrvatskoj bez studentskog doma. Studenti na smještaj čekaju dugih deset godina, budući da se o projektu govori još od 2005. godine. No, ni nakon deset godina još uvijek nije do kraja zatvorena financijska konstrukcija, iako se intenzivno radi na tome. Projekt vrijedan 25 milijuna eura trebao bi se velikim dijelom financirati iz fondova EU, a ostatak će osigurati iz drugih izvora. No, s obzirom da će studentski dom imati kapacitet 500 ležaja raspoređenih u 254 sobe (249 dvokrevetnih i 5 jednokrevetnih za osobe s invaliditetom), iznos od 25 milijuna eura (190 milijuna kuna) čini se megalomanskim, tim više ako se usporedi s nedavnim gradnjama i obnovama dubrovačkih hotela s pet i četiri zvjezdice.

Skuplji od Kompasa
Naime, jednostavnom računicom (metodologijom izračuna vrijednosti gradnje i obnove hotelskih kapaciteta) dolazi se do podatka kako će soba u dubrovačkom studentskom domu koštati neznatno jeftinije od sobe novouređenog hotela Sheraton Dubrovnik Riviera koji ima pet zvjezdica, a znatno skuplje od obnovljenog Hotela Kompas koji se za 103,9 milijuna kuna obnovio na 4 zvjezdice.

Članak u cjelosti pročitajte u tiskanom izdanju DuLista. 

Pročitajte još

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] Prvi ‘europski festanjuo’ Hrvoje Butigan: Privilegija je organizirati Festu u Bruxellesu

Mia Njavro Banić

Vedrana Kelleher na čelu Strukovne grupe posrednika u prometu nekretnina

Dulist

Na današnji dan umrla je pjesnikinja Cvijeta Zuzorić

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija