DuList IN

MEĐUNARODNI FESTIVAL GLAZBE I UMJETNOSTI Punoljetni Epidaurus Cavtat Festival spaja kulturu, turizam i dvije obale!

Epidaurus Cavtat Festival najava 18 izdanja 1

Međunarodni festival glazbe i umjetnosti, Epidaurus Cavtat Festival, kreće na svoju osamnaestu plovidbu krajem kolovoza! Pod motom ‘Living Cavtat With Arts’, trajat će sve do 21. rujna, ispraćajući ljeto na jugu Hrvatske uz bogat program, kako i priliči punoljetnosti. Ovogodišnje izdanje krase fenomenalne suradnje, sve pod motom fuzije turizma i kulture.

Svečano otvorenje uz zalazak

Taraca vile Banac će 30. kolovoza ugostiti glazbenike iz svih dijelova svijeta kroz glazbenu senzaciju Svečanog koncerta otvorenja 18. Epidaurus Cavtat festivala. Publika će uživati u notama Filharmonijskog orkestra iz Apulije, a solisti ove večeri su Maria Serena Salvemini (Molly), violinistica iz Italije, te svjetski priznati argentinski umjetnik Daniel Rivera na klaviru. Dirigent će biti Britanac James Ross. Na ovoj prekrasnoj lokaciji bit će još nekoliko izuzetno zanimljivih večeri, prva počinje u 20 sati te će publika uživati u vrhunskoj umjetnosti popraćenoj čarobnim zalaskom sunca.

Fuzija dviju obala

Pod motom ‘Vrhunska glazbena putovanja spajaju dvije obale’, Epidaurus Cavtat Festival s dugogodišnjim partnerom Jadrolinijom kreće s koncertima na brodu prema zamisli umjetničke direktorice Festivala, Ivane Marije Vidović. Koncerti će se održati 29. kolovoza i 12. rujna na ruti Dubrovnik – Bari, a Jadrolinija je inicijativu prihvatila s velikim oduševljenjem, shvaćajući bit fuzije dviju obala kroz kulturu, pružajući atipičan oblik turističke ponude.
– Fuzija kulturne suradnje i turizma, stvaranja, prožimanja i nadopunjavanja, izuzetno je važna za sve subjekte. Veseli me da se ovakvi projekti događaju upravo na inicijativu Epidaurus Cavtat Festivala gdje i kultura i turizam dobivaju potrebnu podršku. Također, veseli me ponovno uključivanje Hotela Albatros u osamnaestom izdanju – istaknula je Ivana Marija Vidović. Zahvalila je svima koji već osamnaest i više godina vjeruju u projekt Epidaurus Cavtat Festivala podržavajući ga ‘zdušno i brižno’, poput Općine Konavle, TZ Općine Konavle, Zračne luke Ruđer Bošković, Marina Resorts Cavtat, Villi Pattiera te Adriatic Luxury Hotels i izuzetnoj lokaciji Festivala – hotelu Croatia… Zahvalila je i svojim suradnicima te umjetnicima, izražavajući posebno zadovoljstvo zbog realizacije izvanrednog koncerta za Svečano otvorenje u posebnoj fuziji Festivala i Ville Banac, podržanog od strane Ministarstva kulture Republike Italije i našeg Ministarstva kulture.
– Nevjerojatno je drago da se dva Ministarstva druže na našoj pozornici. To je snaga umjetnosti i kulture – da napravi igru, festival bez granica u svojoj ljepoti i bogatstvu. Imamo cijeli svijet na našoj pozornici 30. kolovoza – Južnu Ameriku, Europu – Italiju, Hrvatsku, dirigenta iz Velike Britanije, a to želim i u publici. Smatram da spojiti dvije obale istog mora kroz kulturu je nešto veličanstveno. To je ono čemu težim i na čemu radim. Iskreno, ovo je i diplomatski važno – kultura može sve! – zaključila je osnivačica, pokretačica, konceptualna i umjetnička direktorica Festivala, pijanistica Ivana Marija Vidović.
Sve informacije pratite na www.epidaurusfestival.com ~ www.epidaurus-festival.hr te društvenim mrežama Festivala!

Pročitajte još

Novi tjedni program ‘Ulicama našeg Grada’

Dulist

Na Veliku Gospu u Postranje dolazi Mladen Grdović

Dulist

[VIDEO/FOTO] Luda Pilarska noć u Šulića!

Dulist