Sport

Mario Hezonja s Real Madridom osvojio Euroligu

Mario Hezonja s Real Madridom osvojio Euroligu

Košarkaši madridskog Reala u finalnoj utakmici završnog turnira Eurolige pobijedili su grčki Olympiacos sa 79-78 i tako u svom 20. finalu po 11. put osvojili naslov najbolje momčadi Starog kontinenta. Pobjednički koš postigao je Sergio Llull tri sekunde prije kraja utakmice za 79-78, što mu je bio jedini ubačaj na utakmici. Na drugoj strani, nakon minute odmora, Kostas Sloukas je promašio šut za dva poena.

Hrvatski reprezentativac, Mario Hezonja je imao istaknutu ulogu u pobjedničkoj momčadi sa 12 koševa, tri skoka i dvije ukradene lopte. Najbolji igrač Reala, pogotovo u završnici, bio je Sergio Rodriguez sa 15 poena i devet asistencija. Centar Walter Tavares je uz 13 koševa imao i 10 skokova, a 11 poena je ubacio Fabien Causer.

Olympiacos je sjajno otvorio utakmicu preciznim dalekometnim šutovima i došao do vodstva 24-12. No, uslijedilo je bolje obrambeno razdoblje u igri Reala, koji se dobar dio utakmice branio zonom, pa se madridska momčad serijom 9-0 na prijelazu iz prve u drugu četvrtinu brzo vratila u rezultatsku ravnotežu koja je potrajala do samoga kraja utakmice.

Ipak, činilo se da je Olympiacos bliži trofeju, kad je grčka momčad tricom Vezenkova povela 74-67 šest minuta prije kraja. Grci su i u zadnje tri minute ušli s +6 (76-70), ali je tada igru Reala u svoje ruke uzeo Sergio Rodriguez te asistencijom za Tavaresa, ubačajem za dvicu i pogođenom tricom 45 sekundi prije kraja za 77-78 doveo svoju momčad u priliku za pobjedu koju im je tri sekunde prije kraja svojim jedinim košem na utakmici donio Llull.

Real je prošle godine za jedan poen izgubio finale od turskog Anadolu Efesa, a ovo je za madridski klub prvi naslov od 2018., kad ih je do trijumfa u Euroligi predvodio Luka Dončić.

Mario Hezonja je na europskom tronu postao nasljednikom Krune Simona, koji je s Anadolu Efesom osvojio naslov pobjednika Eurolige u prethodne dvije sezone, piše HRT. 

Pročitajte još

POBJEDA ZA SQUARE! U napetoj utakmici svladali Olmissum

Dulist

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr