Politika

Marija Kisić Kamić opet na piku Vićanu

gradsko vijece109

Pero Vićan i ove je godine na pik uzeo direktoricu Boninova, SDP-ovku Maritu Kisić Kamić. Zahvalu  sada već bivšeg veleposlanika SAD-a Jamesa Foleya ovom gradskom poduzeću Vićan je prozvao nulom.

Poručio je Kisić Kamić neka sukladno pozitivnim propisima RH, te praksi riješi problem oko donacije za obnovu kapelice na Boninovu.

– Pozdravite vi tog američkog ambasadora i recite mu da naše Boninovo uglavnom sahranjuje naše građane. To što je on pohvalio ravno je nuli – govorio je Vićan, a u obranu svoje strančke kolegice pokušala je stati predsjednica GV-a Olga Muratti. No, Vićan joj je odbrusio riječima 'pusti mene da ja govorim'.

– Mi ćemo podržati ovo izvješće, ali je tu to jedno pitanje koje se vuče s nekakvim konotacijama. U okivru i gabaritima zakona i dobre prakse riješite taj problem. Ne bih želio da mi kažete da ne postoji – rekao je Vićan, poručivši Muratti da je raspravljao kao vijećnik kako bi mogao, ako se ukaže potreba, raspravljati i u ime kluba.

Marija Kisić Kamić osvrnula se nakon zaključene rasprave samo o izjavi o Foleyu, a o kaplici će 'kad predsjednica Gradskog vijeća zakaše raspravu o toj temi'.

To baš i nije bilo po volji Vićanu, koji zbog zaključene rasparave nije mogao odgovoriti direktorici no nije joj mogao replicirati.

Pročitajte još

NIKA SILIĆ MAROEVIĆ Kolaps Grada Korčule HDZ je mogao spriječiti prije 2018.

Dulist

ANDRIJA FABRIS Pozivam gradonačelnicu da cijeli spis odnese u DORH i zaštiti građane Korčule!

Dulist

Država će podstanarima plaćati dio stanarine?

Dulist