Aktualno

Maja Andrić najbolja volonterka u Hrvatskoj!

Maja Andrić najbolja volonterka u Hrvatskoj!

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana volontera, 5. prosinca, humanitarna udruga ‘fra Mladen Hrkać’ je objavila imena dobitnika volonterske nagrade ‘Gordana Jelić’ za 2023. godinu. U kategoriji Najbolji volonter/volonterka u Republici Hrvatskoj dobitnica je Maja Andrić dok je dobitnik ovog vrijednog volonterskog prizanja u kategoriji Najbolji volonter/volonterka u Bosni i Hercegovini Mateo Marić.

-Živjeti znači stvarati uspomene. A uspomene koje nosimo kroz život ostavljamo u nasljedstvo onima što ostaju iza nas. Sama nominacija za godišnju volontersku nagradu ‘Gordana Jelić’ za 2023. godinu meni je činila čast i ponos, a ne dobiti ju. Omogućili ste mi jednu od ljepših životnih uspomena, koju ću rado nositi kroz svoj život, a s ponosom ostaviti iza sebe. Želim zahvaliti Mariji Luketa na nominaciji, želim se zahvaliti Humanitarnoj udruzi ‘fra Mladen Hrka’ na prepoznavanju truda, zalaganja i ljubavi koju nosim u srcu za zajednicu u kojoj se moj život ostvaruje. Hvala mojoj obitelji bez koje naš projekt humanitarne akcije ’24h bez kompromisa’ ne bi bio moguć. Hvala našim prijateljima, rodbini, poznanicima, gostima, svima koji su na bilo koji način sudjelovali u ostvarivanju naših ciljeva. Već šestu godinu opremamo dječje odjele Opće bolnice Dubrovnik s potrebnim aparatima, a nadamo se da je to tek početak našeg djelovanja. Volontirati za mene znači živjeti. Biti u prilici pomoći, pružiti svoje vrijeme, znanje, ljubav, brigu za drugoga, biti dio zajednice i stvarati bolju budućnost znači ostvariti svoje postojanje. Volontirati znači biti ona promjena koju želiš vidjeti u svijetu. A svaki trenutak proveden u davanju sebe za druge, vječni je zapis sreće na srcu svakog volontera. Učinili ste mojoj obitelji, prijateljima, rodbini te meni veliku čast. U ime svih njih, a posebno svoje, svima Vam se duboko, iz srca, zahvaljujem – izjavila je Maja Andrić (38), dobitnica nagrade ‘Gordana Jelić’ za najbolju volonterku u Republici Hrvatskoj u 2023. godini.

Maja Andrić, kao kuharica i vlasnica obiteljskog restorana konobe Veranda u Orašcu u Dubrovniku, svake godine od 2018., sa svojim suprugom Mirkom i ostalim članovima tima organizira humanitarnu akciju ’24h bez kompromisa’ u sklopu koje neprekidnim kuhanjem u trajanju 24 sata s početkom u 6 sati ujutro prikupljaju donacije koje usmjeravaju za skrb o najmlađim pacijentima na dječjim odjelima u Općoj bolnici Dubrovnik te za druge potrebite u gradu i županiji. Tijekom ove akcije u studenom u 2023. godini, za dječje odjele u OB Dubrovnik kupljeni su uređaji u vrijednosti 12.500 eura. Kroz navedenu akciju je u proteklim godinama osigurana kupnja tri CTG uređaja, monitor vitalnih funkcija za nedonoščad, stol za reanimaciju novorođenčadi, pulsni oksimetar, monitor vitalnih funkcija za stariju djecu, infuzomati, EKG za djecu i druga pomagala koja su u bolnici s ciljem bolje skrbi za djecu i trudnice. Maja je i predsjednica humanitarne udruge Saudade koja je osnovana 2019. godine s ciljem stvaranja zajedništva u brizi za djecu jer kaže da su djeca ono najvrjednije što ostaje na ovom svijetu i zalog za budućnost. Prijelomni trenutak u Majinom životu je bio gubitak kćeri u dobi od 2 mjeseca i 1 dana kojoj je sa samo 20 dana života dijagnosticiran tumor leđne moždine. Morala je naći snagu za dalje, a jedini smisao u svemu je vidjela upravo u davanju sebe za druge pa je tako nastala akcija ’24 sata bez kompromisa’. Akcija se priprema cijelu godinu, a u samoj akciji sudjeluje više do 50 ljudi. Maju opisuju kao odanu i predanu osobu koja bezuvjetno i beskompromisno vjeruje u dobro i pravi je primjer drugima kako u teškim situacijama nikad ne treba posustati.

Pročitajte još

Dubravka Šuica druga na listi za Europski parlament

Dulist

OTVOREN PAVILJON BIH Marin Ivanović: ‘Čast mi je biti imenovan povjerenikom i kustosom’

Dulist

[FOTO] SVEČANO OTVORENJE Novi prostor DPDS-a predstavljen uz izložbu dubrovačkog novca

Dulist