Sport

Luka Ivanković iz JK Dubrovnik osvojio zlato na Europskom kadetskom prvenstvu u judu u Kopru

luka ivankovic

Na Europskom kadetskom prvenstvu u judu koje se održava u Kopru, Luka Ivanković iz Judo kluba Dubrovnik osvojio je zlatnu medalju u kategoriji +90 kg, pobijedivši Slovenca Maja Matevza Kuštera u finalnoj borbi. Ovim izvanrednim rezultatom, Ivanković je postao europski kadetski prvak, donijevši Hrvatskoj i Dubrovniku novo zlato.

Osim Ivankovića, hrvatski kadeti su ostvarili sjajne rezultate. Kristijan Butući iz AJK Mladost Zagreb osvojio je zlato u kategoriji do 55 kg, dok je Martina Tučaj iz Kaštela osvojila broncu u kategoriji do 48 kg. Nikola Hadži-Veljković iz Black Belt BB osvojio je srebro u kategoriji do 66 kg, a Laura Barišić broncu u kategoriji do 52 kg. Dan Koncilija iz Zagreba također je osvojio broncu u kategoriji do 90 kg.

Poseban uspjeh postigle su i hrvatske kadetkinje u kategoriji do 70 kg – Nika Slaček je osvojila zlato, a Ana Bešker iz Solina broncu. Nastupi hrvatskih kadeta na ovom prvenstvu donijeli su sjajne rezultate, potvrđujući kvalitetu hrvatskog juda na europskoj sceni!

Banner 300x250 DU 1

 

Foto: JK Dubrovnik

Pročitajte još

RK Ardiaei savladao RK Zadar i upisao nova dva boda

Dulist

DUBROVAČKA REGATA KLASA OPTIMIST Evo koji su mladi jedriličari dobitnici regate

Dulist

Bivši predsjednik Hajduka kupio kapelicu Majke Žalosne u Lapadu

Dulist