Hrvatska

LORENCIN U ACI MARINI Upoznao se s projektom Marine Slano

Lorencin u ACI Marini

Ministar turizma Darko Lorencin u službenom je posjetu Dubrovačko-neretvanskoj županiji posjetio i ACI Marinu.

Ministar je izrazio zadovoljstvo što će ACI prvi puta u zadnjih dvadeset godina na području Dubrovnika izgraditi novu marinu jer nautički turizam čini oko 4 posto ukupnih noćenja i oko 11 posto prihoda. Također, naglasio je važnost korištenje sredstava EU koja nam stoje na raspolaganju, navevši primjer dubrovačke zračne luke kao jedne od strateških hrvatskih zračnih luka koja je kao takva otvorena za financiranje iz EU fondova.

Lorencinu je predstavljen projekt marine Slano koja će biti 22. marina u sastavu ACI, odnosno uz dubrovačku i korčulansku, treća marina na području Dubrovačko-neretvanske županije.

– Riječ je o najznačajnijoj investiciji u ACI marinu u zadnjih dvadeset godina i vjerujem da možemo biti najbolji na Mediteranu. Ukupna vrijednost investicije iznosi 60 milijuna kuna, a ove će godine biti uloženo polovica iznosa. Gradnja započinje u rujnu, a već iduće godine u travnju, marina bi trebala početi raditi punim kapacitetom – istaknuo je direktor ACI marine Dubrovnik Mato Franković prilikom predstavljanja projekta. Uz spomenute i ministra, na prezentaciji je sudjelovala i predsjednica Uprave ACI Doris Peručić.

Pročitajte još

GORAN VIŠNJIĆ Ljudi govore: Vratio se Šime! A ja nisam nikad ni otišao!

Ivana Mijić Vulinović

IMATE LI I VI OVAKVA PRIMANJA? Prosječna plaća u Hrvatskoj je 1.324 eura

Dulist

MINISTARSTVO O GLOBALNOM TEHNOLOŠKOM KVARU Moguća su kašnjenja u zračnom prometu

Dulist