Vaše vijesti

Lonely Planet promovira naša blaga

Lonely Planet promovira naša blaga

Temeljem preporuke dubrovačkog Slow Food conviviuma, u ovogodišnjem talijanskom izdanju Lonely Planeta putnici sladokusci mogli su saznati više o pelješkim vinarima, obiteljskim konobama, malostonskim školjkarima. 

Ova se mogućnost pružila zahvaljujući dugogodišnjoj suradnji Lonely Planeta, jednog od najpoznatijih turističkih vodiča na svijetu, sa Slow Food pokretom, u okviru koje, temeljem preporuka lokalnih conviviuma, nekoliko stranica vodiča u potpunosti oprema međunarodni ured najvećeg svjetskog pokreta za očuvanje tradicijskih uzgojnih vrsta i načina proizvodnje hrane. Izbor vodstva dubrovačkog conviviuma pao je na mlade vinare iz Prizdrine, Marija Bartulovića i Denisa Boegoevića – Marušića, te školjkare iz mjesta Luka koji nastoje očuvati jedinstvenost malostonskog habitata.

Dubrovački convivium Slow Fooda gostovat će na festivalu Čovjek na Zemlji, koji se u održava u Dubrovniku i Čilipima od 28. rujna do 1. listopada. U suradnji s Prirodoslovnim muzejom Dubrovnik, u četvrtak 29. rujna, bit će organizirana dječja radionica okusa i predavanje o Slow Food pokretu, te projekcija filma Terra Madre ljudi. Program će se, zahvaljujući suradnji Udruge Čovjek na Zemlji i Kinematografa Dubrovnik, zaključiti projekcijom filma Roberta Kennera Hrana d.o.o u kinu Sloboda.
Više o Slow Food conviviumu Dubrovnik i programu festivala Čovjek na Zemlji možete saznati na www.kinookus.com.

Slow Food Dubrovnik
Pužurenjem se daleko stiže
Lumacamminando si va lontano

 

Pročitajte još

NEMOGUĆA SITUACIJA Čitateljica: ‘S kolicima trebam izlaziti na cestu i izlagati opasnosti svoje dijete i sebe’

Dulist

U PORTU ‘Može li netko ovo iščupat? Potkopalo je kamen…’

Dulist

MOST DUBROVNIK ‘Zbog čega se izlijeva kanalizacija i zagađuje Rijeku dubrovačku?’

Dulist