DuList IN

Lokalna, jednostavna, ali pikantna kuhinja. To su okusi Provanse!

Okusi Provanse 5

U kabinetu Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik neprestano se kuhaju nove inovacije, a mladi obrazovani ljudi dolaze ‘po repete’.

Naime, škola koja je sama po sebi brend, i ovoga je tjedna postavila ljestvicu gastronomije visoko – u goste nam je pristigao slavni francuski chef Rene-Pierre Gouraud, koji je vodio radionicu francuske mediteranske kuhinje nazanu ‘Okusi Provanse’.

Dva dana tako su renomirani chefovi hotelskih kuća Maestrali, Valamar Babin kuk, Radisson, te Petka upijali, učili, ali i sa chefom Reneom dijelili tajne kulinarstva te tako međusobno učili jedni od drugih. Rezultat je bio, kako okusom tako i prezencom – jednostavno neodoljv.

Istaknuti francuski gastronom, Gouraud, koji ovakve radionice izvodi po Italiji, Španjolskoj, Sloveniji i drugim mediteranskim zemljama, između ‘juhe i tarta od limuna’, našao je koji trenutak kako bi s nama podijelio svoje kulinarko umijeće, ali i impresiju Dubrovnikom, za kojeg kaže kako je inspirativan na bilo kojem području. Nasmiješeni francuski bard kulinarstva ujedno je i trener za ACCOR grupu hotela, koja pokriva otprilike 2800 hotela iz 26 zemalja, te čak 11 brendova.

Kako je protekao njegov put do našeg grada, otkrio nam je u tiskanom izdanju DuLista, koji je od srijede u prodaji!

Pročitajte još

LJETNO KINO SLAVICA Premijera filma mladog dubrovačkog redatelja Franka Dujmića

Dulist

ZAVRŠEN PETI FESTIVAL Lopud još jednom potvrdio status otoka koji živi kroz umjetnost

Dulist

ANTE DROPULJIĆ Od sporta do restorana s Michelinovim zvjezdicama i kuhanja za slavne face!

Marijana Tadić