Kultura

Ljubav treba prepoznati

valentinovo poezija 4

Ne može se objasniti što je to biti zaljubljen. To možda najbolje znaju ptice na grani, kojima je danas dan ženidbe. Večeras želimo vaša srca i duše i ostale dijelove tijela ispuniti poezijom 

– kazao je akademik Luko Paljetak u uvodu večeri ljubavne poezije, koju je povodom Valentinova za sve sadašnje i buduće zaljubljene organizirao dubrovački ogranak Matice hrvatske.
Paljetak je naglasio kako onome što će čuti svatko od nazočnih može pridodati neki unutrašnji stih i tako „obogatiti onu vječnu, latentnu, ali konstantnu, neugasivu, trajnu i spasonosnu poeziju svijeta“.

– Ovaj ljubavlju nadahnut i prožet prostor ispunili smo ljubavlju, ponajviše vašom, koja je negdje u vama, drijema i čeka svoj pravi trenutak. Ljubavi će biti zauvijek, treba je samo znati prepoznati. Večeras smo barem nakratko  ili nadugo ljubav prepoznali – zaključio je akademik Luko Paljetak.

Na repertoaru lijepo posjećene večeri ljubavne poezije bili su sve redom veliki pjesnici: Ivo Vojnović, William Shakespeare, Vladimir Nazor, Pablo Neruda, Oscar Wilde i Wislawa Szymborska.

Njihove pjesme čitali su dramski umjetnici Glorija Šoletić i Slaven Špišić, a u glazbenom dijelu programa nastupio je kantautor Darko Matičević.

Pročitajte još

HOMMAGE NIKOLI NINU DUBČIĆU Izložba Dubrovačke udruge likovnih umjetnika ‘Igre boja’

Dulist

PREMIJERA ZA NAJMLAĐE ‘Pčelice zujalice’ u Teatru

Dulist

Na subotnjoj kavi u Umjetničkoj galeriji održano stručno vodstvo kroz izložbu ‘Vidljive’

Dulist