DuList IN

LJETNE MANIFESTACIJE Tko će nas zabavljati na Elafitima i u Primorju?

ragusa vecchia03

U organizaciji Grada Dubrovnika i Turističke zajednice grada Dubrovnika na Elafitskim otocima te u Zatonu, Orašcu, Trstenom i Brsečinama tijekom ljetnih mjeseci srpnja i kolovoza tradicionalno se organiziraju zabavno-glazbeni programi, u svrhu obogaćivanja turističke ponude.

Ovo ljeto organizirano je pedesetak priredbi za dobru zabavu i nezaboravno ljeto.

Tako će Oraško ljeto započeti 2. srpnja na Gospu od Orašca, a ispod platana sve prisutne zabavit će grupa Dalmatino. Potom 11. srpnja na istom mjestu slijedi ‘Open air cinema’ s animiranim filmom ‘Zambezija’, a 20. srpnja na plaži Hawaii zapjevat će klapa Subrenum. ‘Priču o Pepeljugi’ ispričat će 27. srpnja ispod platana Plesno edukativna udruga Convivo, a na istom mjestu će 29. srpnja zapjevati Trio Adriatika. Program u kolovozu donosi ispod platana animirani film ‘Juraj i hrabri vitezovi’ 1. kolovoza, 9. kolovoza nastup KUD-a Sveti Juraj Osojnik i udruge Dubrovački primorski svatovi, a 12. kolovoza Plesnog studija Lazareti i Step ‘n’ Jazz. Program Oraškog ljeta zatvorit će klapa Kaše.

Šipansko ljeto počinje uz Klapu Ragusa u petak 6. srpnja na rivi u Suđurđu, a na istom mjestu 16. srpnja održat će se festa za Gospu od Karmena uz Taxi Band Split. Večer šansone Srđana Depola održat će se u Šipanskoj luci 22. srpnja, a 3. kolovoza na istom mjestu održat će se Festa sv. Stjepana uz Petra Dragojevića i grupu Euphoria. Od 5. do 14. kolovoza održat će se Ljetna škola filma Šipan, a u sklopu škole 13. kolovoza koncert će održati Marko Škugor. Na rivi u Suđurđu Ribarska noć uz Giuliana zakazana je za 18. kolovoza, a 24. kolovoza na istom mjestu održat će se Ploveći koncert Limene glazbe Zaton.

Koločepsko ljeto počinje 14. srpnja, kada će na rivi u Donjem Čelu nastupiti Plesni studio Lazareti. Potom 18. srpnja na istom mjestu slijedi koncert klape Ragusa, a 24. srpnja zapjevat će Tri Adriatika. Klapa Ragusavecchia će svoj koncert imati 2. kolovoza ispred Crkve sv. Antuna u Gornjem Čelu, a klapa Maestral 6. kolovoza na rivi u Donjem Čelu. Splitski kantautor Hari Rončević zapjevat će i zasvirati na Veliku Gospu 15. kolovoza na istom mjestu, a 26. kolovoza slijedi nastup Limene glazbe Zaton.

Lopudsko ljeto otvoreno je već 25. lipnja Lopudskom trpezom, a pred nama su koncert Dreamers Banda 21. srpnja ispred Župnog dvora, koncert mezzosporanistice Helge Juretić i pijanista Jakše Zlata u crkvi sv. Nikole 23. srpnja, nastup Plesnog studija Lazareti ispred Župnog dvora 27. srpnja, koncert Trija Arbor Vitae (sopranistica Helena Mamich, violinistica Lorena Milina, pijanistica Jelena Kovačević) u crkvi sv. Nikole, a bogat program srpnja zaključit će grupa Musica Mediterana 30. srpnja ispred Župnog dvora. Događanja u kolovozu otvara niz koncerata u Crkvi sv. Nikole – Kvartet Papandopulo 6. kolovoza, violinistica Loris Grubišić, violončelistica Vanda Đanić i pijanist Alberto Frka 10. kolovoza, mezzosporanistica Aida Vidović Krilanović i pijanist Milo Krilanovića 13. kolovoza, potom pred Župnim dvorom klape Cambi 14. kolovoza i klape Ragusavecchia 17. kolovoza te završno Klavirskog trija Dubrovnika 31. kolovoza u crkvi sv. Nikole.

U nedjelju 8.srpnja Zatonsko ljeto svojim nastupom na ljetnoj pozornici u Malom Zatonu otvorit će Plesni studio Lazareti, a klapa Malfi zapjevat će 15. srpnja u Velikom, 22. srpnja u Malom Zatonu, a 29. srpnja u Štikovici. Ploveći koncert Limene glazbe Zaton održat će se u Zatonskoj uvali 26. srpnja i 19. kolovoza, a 2. kolovoza u crkvi sv. Stjepana u Zatonu Velikom nastupit će klapa Subrenum. Limena glazba Zaton i Dubrovački primorski svatovi nastupit će na ljetnoj pozornici u Malom Zatonu 8. kolovoza. Zatonsko ljeto zaključit će grupa Dalmatino 25. kolovoza na Ponti Gaj u zatonu Velikom.

U Trstenom je ljeto već počelo koncertom grupe Magazin 23. lipnja na trstenskoj rivi, a 4. kolovoza na istom mjestu slijedi koncert klape Contra.

Ovog ljeta na mulu u Brsečinama nastupit će grupa Taliri 28. srpnja te klapa Iskon 18. kolovoza.

Pročitajte još

PRVI PLJESAK Najljepši glas Konavla je Marieta Milas!

Dulist

[FOTO] PUN GRAD TURISTA Điravaju, razgledavaju, fotografiraju se

Dulist

[FOTO] PLESNI STUDIO LAZARETI Sjajni rezultati na natjecanju u Mostaru!

Dulist