Aktualno

“Libertas može razmišljati o povećanju plaća”

"Libertas može razmišljati o povećanju plaća"

Direktor Libertasa Đuro Deranja podnio je na kolegiju izvještaj o radu istaknuvši kako je dogovoreno subvencioniranje javnog prijevoza s Općinom Župa dubrovačka.

– Sada imamo ugovor sa svima, osim s Orebićem. Potpisivanjem ugovora dobili smo oko 5 milijuna kuna, a općine su uglavnom zadovoljne. Libertas je u cjelini sačuvan, što će omogućiti financijsku stabilnost – naglasio je Deranja dodavši kako je u 3 godine cijena karata povećana za 35 posto, dok je u kolovozu zabilježeno povećanje prihoda od 3 posto.  

– Također smo nedavno dogovorili povećanje cijena prijevoza učenika s područja županije – napomenuo je. Potpisan je i ugovor sa leasing kućama za nabavu 16 novi autobusa.

– Prve autobuse možemo  očekivati oko 20. prosinca, a ostatak u ožujku iduće godine –  naglasio je Deranja istaknuvši kako Libertas ubrzo očekuje nadogradnja postojećeg sustava naplate.

– Dobit ćemo obavijest na stanicama, u autobusima, čip kartice koje će vrijediti za javni prijevoz, a moći će se i korisiti i u bankama za plaćanje javnog prijevoza –  zaključio je Deranja.

Gradonačelnik Vlahušić napomenuo je kako neće biti povećanja cijena u javnom gradskom prijevozu, zatraživši od Uprave Libertasa da  do 1. studenog bude gotov projekt dubrovačkog pokaza za građane kojim će se omogućiti i brojne druge pogodnosti – od posjeta muzejima do vaučera za avionske karte za Zagreb .

– Croatia Aerlines prihvatila je inicijativu za razgovor, o mogućim vaučerima za fizičke osobe,  6 povratnih karata iz Zagreba, djeci i mladima preko iskaznica ili indeksa, a odraslima preko Libertasovih pokaza – napomenuo je gradonačelnik.

Nastavi li Libertas ovako poslovanje, zaključio je, može razmisljati o povećanje plaća za vozače.

Pročitajte još

USTAVNI SUD ODLUČIO Predsjednik Milanović ne može biti mandatar niti premijer

Dulist

Vodovod rješava alternativnu opskrbu Grada vodom

Dulist

OPREZNO POD DUBOM! Mnogi i dalje ignoriraju novu prometnu regulaciju

Dulist