Crna kronika

KRIMINALISTIČKO ISTRAŽIVANJE Bivši načelnik Lastova među ‘palim’ moćnicima

Lastovo

Dvomjesečno kriminalističko istraživanje djelatnika riječkog PNUSKOK-a u koordinaciji s dubrovačkim tužiteljstvom rezultiralo je privođenjem šest osoba u dobi od 35 do 67 godina zbog koruptivnih kaznenih djela protiv gospodarstva, navodi Jutarnji list.

Istražitelji sumnjaju da je 60-godišnji čelnik jedinice lokalne samouprave s područja Dubrovačko-neretvanske županije počinio dva kaznena djela zloporabe položaja i ovlasti, a potom i kaznena djela protupravne gradnje te primanja mita. Neslužbeno se doznaje kako je riječ o Leu Katiću, bivšem načelniku Lastova.

Podsjetimo, dvojicu se direktora poduzeća čiji je osnivač jedinica lokalne samouprave, stare 35 i 47 godina se sumnjiči da su zlorabili povjerenje u gospodarskom poslovanju te počinili povredu obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga. U tom koruptivnom lancu ‘brke je omastio’ i 61-godišnji voditelj jednog splitskog obrta koji je dao mito, dok se za 67-godišnju građevinsku inspektoricu sumnja da je tri puta zlorabila svoj položaj i ovlasti. A u konačnici niti 66-godišnji investitor nezakonite gradnje na pomorskom dobru nije zaobiđen, nego je prijavljen za protupravnu gradnju, navode dalje.

Pročitajte još

PROMETNA NA KUNEJIMA Ozlijeđen motociklist

Dulist

U LOVIŠTU Ukrajinka uništila šumu, ugrozila stanište ptica, gradila bez dozvole…

Dulist

UBOJSTVO U POKUŠAJU NA KORČULI Nožem nasrnuo na izvanbračnu suprugu i teško je ozlijedio

Dulist