Grad

Kreće realizacija Mreže zelene infrastrukture

1 16

Objavom javne nabave za izvođenje radova na rekonstrukciji i sveobuhvatnom uređenju parka Pile i parka Platana na Brsaljama Grad Dubrovnik započinje realizaciju projekta Mreža zelene infrastrukture, koji će se financirati putem ITU mehanizma. Uz navedene parkove, projekt uključuje još i park Gradac za koji je javna nabava u priremi te se raspisivanje natječaja očekuje u narednim danima.

Svrha projekta, koji će se financirati bespovratnim sredstvima u iznosu od 5.558.382,00 eura, je uređenje parka Gradac sa šetalištem i širim krajobraznim pojasom, uređenje platoa parka Pile i okoliša kojim će se, uz zelenu oazu pod gradskim zidinama, osigurati interaktivni prostor (ljetna pozornica) za održavanje koncerata i priredbi te uređenje parka Platana s otvorenim prostorom za druženje i odmor.

Integriranim projektom zelene infrastrukture pridonosi se razvoju Urbanog područja Dubrovnik kao zelenog područja, osobito u kontekstu ublažavanja klimatskih promjena, kao i razvoju kvalitetnog prostora za život i zdravlje građana, održivosti okoliša i njegovu estetiku te unaprijeđenju općih društvenih i kulturnih sadržaja i usluga.

Rok za dostavu ponuda za izvođenje radova je petak, 13. rujna.

Podsjetimo, Gradu Dubrovniku je zajedno s općinama koje čine urbano područje kroz Mehanizam integriranih teritorijalnih ulaganja (ITU mehanizam) u financijskom razdoblju 2021. – 2027. na raspolaganju 22 milijuna eura. Uz ulaganja u zelenu infrastrukturu i nabavu električnih vozila javnog gradskog prijevoza, jedna od ključnih investicija koja će se financirati je Park ‘n’ Ride sustav na području Pobrežja, čime će se prometno rasteretiti uže gradsko područje.

Foto: Grad Dubrovnik

Pročitajte još

O SIGURNOSTI MJEŠTANA U TRESTENOM Anita Bonačić Obradović: Čekanje nije rješenje!

Dulist

Preko pet tisuća građana koristi pravo na godišnje pokaze, Lokrum i ove godine ostaje otvoren izvan sezone

Dulist

HVALE SE IZ GRADA: Postsezona će nam trajati sve do prosinca

Dulist