Sport

Konjuh izgubila u 1. kolu Batha

Konjuh izgubila u 1. kolu Batha

Mlada dubrovačka tenisačica Ana Konjuh zaustavljena je u 1. kolu turnira u britanskom gradu Bathu. Nju je sa 6:1 i 6:2 porazila treća nositeljica turnira, Njemica Carina Witthoeft, inače 227. igračica na WTA listi.

Nije Konjuh mogla puno u meču protiv 18-godišnje Witthoeft, koja je iskoristila 5 od 14 prilika za break, dok Ani nije dopustila niti jednu priliku za break. Koliko je Njemica bila dominantna govori i omjer osvojenih poena, 61-31 u korist Witthoeft.

Ovim porazom prekinuta je Anina sjajna serija od 23 pobjede, započete još krajem prošle godine na juniorskom turniru Eddie Herr na Floridi.

Podsjetimo, Ana je u Bathu, na turniru vrijednom 15 tisuća američkih dolara, prethodno zabilježila dvije pobjede u kvalifikacijama. Najprije je u 1. kolu s 2:1 u setovima (6:3, 3:6, 7:5) svladala Filipinku Katharine Lehnert, a zatim u 2. kolu 442. igračicu s WTA ljestvice, Britanku Jade Windley sa 7:6 i 6:3.

Turnir u engleskom Bathu prvi je profesionalni turnir u 2013. godini za 15-godišnju Dubrovkinju, inače trenutno prvu juniorku svijeta i 865. igračicu na WTA ljestvici. Kako je već najavljivala, ove godine joj je cilj nastupiti na 12 turnira i pokušati dohvatiti 200. poziciju.

Pročitajte još

OLMISSUM SLAVIO Square nije uspio izboriti majstoricu polufinala

Dulist

PRVI DAN ‘SWIM WARSA’ Šest medalja za Plivački klub Jug!

Dulist

Sestre Jurković brončane na Europskom veslačkom prvenstvu!

Dulist